ESENTIAL

O nouă dinamică investițională, aplicată pe Bdul. Vasile Milea din Sectorul 6

„Modernizarea bulevardului Vasile Milea face parte dintr-un proiect mai amplu de lucrări de reamenajare și resistematizare integrată a zonei 24 (n.r. – zonă delimitată de Șos. Virtuții – Splaiul Independenței – Bdul. Vasile Milea – Bdul. Iuliu Maniu), proiect care include atât investiții privind decongestionarea și fluidizarea traficului auto, prin reabilitarea drumurilor și parcărilor, cât și investiții în amenajarea spațiilor verzi și protejarea acestora. Pornind din zona Plevnei/Orhideea spre interiorul sectorului, regăsim o dezvoltare puternică a segmentului de afaceri, grupat în cel mai nou hub corporatist din Capitală. Administrația locală trebuie să țină pasul cu această infuzie de capital privat în sectorul nostru, în special pe partea de infrastructură rutieră”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

În imediata apropiere a bdului. Vasile Milea, Primăria Sectorului 6 a realizat și o amplă investiție privind modernizarea zonei adiacente pasajului Basarab, aici fiind puse în funcțiune fântâni dry-deck cu jocuri de lumini.

În cifre absolute, modernizarea bdului. Vasile Milea însumează:
– 10.032 mp trotuare refăcute/asfaltate


– 2.257 mp spații verzi reabilitate cu gazon rulou și 2.039 mp instalații de irigații

Anterior lucrărilor de modernizare, trotuarele aferente Bdului. Vasile Milea erau improprii traficului pietonal, așa cum se vede în imaginea de mai jos. 

De asemenea, platbandele laterale aveau un aspect neîngrijit, noua amenajare peisagistică fiind de o calitate superioară. 


– 90 locuri de parcare noi amenajate pe carosabil

„Această investiție tratează, pe de o parte, amenajarea, protecţia şi gestionarea durabilă a spațiilor verzi, iar pe de altă parte, reabilitarea drumurilor, aleilor secundare și a parcajelor din Sectorul 6 al Municipiului București, obiective de interes public prevăzute în Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă și în Strategia Locală Integrată de Dezvoltare Durabilă a Sectorului 6 pentru perioada 2017-2022″, a menționat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6, beneficiar al proiectului de modernizare.

Bdul. Vasile Milea face legătura rutieră și cu Bdul. Iuliu Maniu, o altă arteră de circulație complet modernizată de Primăria Sector 6 și inaugurată în decembrie 2019.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button