O nouă creşă modernă, deschisă astăzi în Sectorul 1. VEZI CUM ARATĂ

de:
12 sept. 2012
64 afișări
O nouă creşă modernă, deschisă astăzi în Sectorul 1. VEZI CUM ARATĂ

„Prin inaugurarea acestei noi creşe, dotată după toate standardele europene în domeniu, proaspeții părinţi bucureșteni primesc un sprijin real pentru creșterea și educația copiilor lor, în condiții de siguranță. Astfel, ajungem la un număr total de 500 de locuri în creşe, suficient pentru a acoperi cererea există la nivelul Sectorului 1”, a declarat primarul Andrei Chiliman. 

Potrivit conducerii unităţii de învăţământ pentru preşcolari, până în prezent au fost înscrişi la noua creşă 113 copii, înscrierile pentru diferenţa de locuri până la 180 urmând să fie reluată la sfârşitul lunii octombrie, după ce va mai fi angajat personal de specialitate. 

„Din cauza nivelului de salarizare găsim destul de greu personal”, a explicat Chiliman. 

Înscrierile la creșă se pot face la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC)Sector 1, din Bulevardul Mareșal Al. Averescu nr. 17, telefon 021/223.41.95.

Creşa din str. Vrancea nr.9 este deschisă de luni până vineri între orele 8.00-18.00, taxa zilnică fiind de 11 lei, la valoarea normei de hrană din prezent. „Cazurile sociale sunt exceptate de la plată”, a completat medicul pediatru Ecaterina Strochi, şefa centrului care a adăugat că pe lista de servicii oferite preşcolarilor se află îngrijirea și supravegherea copiilor, activități educaționale, odihnă, activități de dezvoltare a deprinderilor și abilităților, activități recreative, asistență și evaluare medicală zilnică, precum și consiliere pentru părinți.

Creşa dispune de 14 grupe de copii, fiecare fiind personalizată cu o culoare distinctă. 

Această unitate de învăţământ pentru preşcolari a funcţionat, în urmă cu mai mulţi ani, ca orfelinat. Între timp, clădirea a fost renovată şi mansardată, investiţia totală ridicându-se la suma de 4,5 milioane de lei. 

Actualmente, pe raza Sectorului 1 mai funcţionează alte două creşe, respectiv Creșa Jiului din str. Pajurei cu o capacitate de 200 de locuri şi Creșa Sf. Andrei din Giulești cu o capacitate de 120 de locuri. 

Cookies