O nouă creşă de 160 de locuri, deschisă în Sectorul 4. FOTO

de:
16 oct. 2012
0 Afișari
O nouă creşă de 160 de locuri, deschisă în Sectorul 4. FOTO

Clădirea noii creşe a fost complet reabilitată, modernizată şi dotată cu mobilier şi aparatura necesară preşcolarilor. Capacitatea unităţii de învăţământ este de 160 de locuri, ocupate complet în acest moment, însă după cum susţine conducerea creşei se mai pot înscrie câţiva copii. 

Aici pot fi aduşi copiii cu vârste cuprinse între 1-4 ani, preţul pe care îl plătesc părinţii fiind de 10 lei pe zi. Creşa este deschisă de luni până vineri în intervalul orar 06.30-18.00. 

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a inspectat marţi noua clădire a creşei, inclusiv bucătăria unităţii de învăţământ. „De câte ori intru într-un bloc alimentar, îmi aduc aminte de tinereţe. Ştiaţi că am lucrat la Protecţia Consumatorului. Totul este în regulă. Demonstrăm astfel că educaţia în Sectorul 4 se ridică la standardele Uniunii Europene”, a concluzionat Piedone în faţa bucătăreselor care tocmai terminaseră de preparat cornurile cu rahat pentru copii. 

În meniul preşcolarilor de marţi s-au aflat următoarele preparate: pâine cu pastă de ficat şi lapte, banane, supă de pui cu găluşte, ruladă din carne de pui cu cartofi natur şi salată, plus cornuri cu rahat şi ceai. 

Pe lângă noua creşă, a fost refăcut şi spaţiul de joacă destinat preşcolarilor în incinta unităţii de învăţământ. Investiţia totală în creşa „Micii magicieni” este de 2.665.547 lei, suma fiind acoperită integral din bugetul local. 

Primarul Piedone a anunţat că, în cursul anului viitor, vor mai fi construite o creşă şi trei grădiniţe noi în Sectorul 4 care ar urma să acopere deficitul de aproape 1.000-1.500 de locuri existent în prezent. 

Cookies