O nouă creșă a fost dată în folosință în Sectorul 4. A fost făcută într-un fost sediu al Direcției de Taxe și Impozite și are de 100 de locuri

26 sept. 2023
2145 Afișari
O nouă creșă a fost dată în folosință în Sectorul 4. A fost făcută într-un fost sediu al Direcției de Taxe și Impozite și are de 100 de locuri
O nouă creșă a fost dată în folosință în Sectorul 4. A fost făcută într-un fost sediu al Direcției de Taxe și Impozite și are de 100 de locuri | Sursă foto: Unsplash

Daniel Băluță a susținut ieri o conferință de presă în care a anunțat că o nouă creșă a fost inaugurată și dată în folosință în Sectorul 4. Aceasta a fost realizată în fostul sediu al Direcției de Taxe și Impozite de pe strada Nițu Vasile.

O nouă creșă a fost dată în folosință în Sectorul 4

Bucureștenii din Sectorul 4 au la dispoziție o nouă creșă unde să ii ducă pe cei mici. Noua unitate de învățământ preșcolar a fost realizată în clădirea ce a găzduit până la acest moment Direcția de Taxe și Impozite.

Noua creșă modernă se află pe strada Nițu Vasile. Aici urmează să fie îngrijiți un total de 100 de copii, în perioada în care părinții sunt la muncă.

În cadrul conferinței de presă, primarul a anunțat că și alte sedii ce nu sunt folosite urmează să fie transformate în creșe. Iată declarația dată de Daniel Băluță:

Am început un proces extrem de interesant, anume de transformare a clădirilor administrative precum aceasta. Un fost sediu al Poliției Locale va fi si el transformat în creșa. 

Am ales să transformăm aceste fost sedii în creșe deoarece ne dorim că în următorii 3 ani să ajungem de la 1000 de locuri, câte avem la acest moment, la 2.000 de locuri. Este un proiect foarte ambițios. 

Până la mijlocul anului următor vom ajunge la 1.400 de locuri, grație noilor obiective pe care le deschidem.

În noua clădirea, cadrele didactice și cei mici, au la dispoziție o suprafață de 1.500 de metri pătrați utili. De asemenea, creșa dispune și de o curte de 500 de metri pătrați, în care administrația publică a amenajat un loc de joacă pentru cei mici.

Cum arată noua creșă din Sectorul 4
Cum arată noua creșă din Sectorul 4 | Sursă foto: Captură Facebook-Daniel Băluță

La evenimentul de inaugurare a noii creșe a fost prezent și prefectul Capitalei, Rareș Hopincă. Acesta a declarat că, la acest moment, Bucureștiul ar avea nevoie de cel puțin 20 de creșe noi pentru a putea acoperi cererea existentă.

Cookies