O nouă companie aeriană pe piața din România. Pe Aeroportul Băneasa a aterizat deja prima aeronavă AirConnect

07 iul. 2022
801 afișări
O nouă companie aeriană pe piața din România. Pe Aeroportul Băneasa a aterizat deja prima aeronavă AirConnect
O nouă companie aeriană pe piața din România. Pe Aeroportul Băneasa a aterizat deja prima aeronavă AirConnect

Cea mai nouă companie aeriană românească își începe activitatea în luna iulie. Joi, 7 iulie, pe Aeroportul Internațional București Băneasa a ajuns prima aeronavă AirConnect.

AirConnect – o nouă companie aeriană în România

Anul acesta, pe aeroportul Otopeni, mai multe de 7.000 de zboruri au fost întârziate sau anulate, potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București. În ultimele două luni, astfel de situații sunt întâlnite tot mai des, odată cu începerea sezonului concediilor, din cauza lipsei de personal și a problemelor cu rotația aeronavelor.

În acest context, pe piața din România, se lansează AirConnect, companie aeriană ce va opera curse interne și zboruri tip charter. Prima aeronavă a companiei a ajuns, joi – 7.07.2022, pe Aeroportul Internațional București Băneasa.

Aeronava ATR 72-600 a AirConnect are o configurație de 68 de locuri, iar până la sfârșitul lunii iulie va începe să opereze zboruri charter către Grecia, Turcia, Bulgaria. Compania declară că deja a semnat contracte cu touroperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays, AeroVacanțe.

Zboruri interne

În august 2022, flota companiei se va mări cu încă o aeronavă ATR 72-600, iar din 2023 cu alte două.

La toamnă, AirConnect va lansa și zborurile interne, ce vor conecta aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate. Primele orașe vizate din țară sunt București, Oradea, Arad, Timișoara, Craiova, Târgu Mureș, Sibiu și Baia Mare.

Aeronavele ATR 72-600 reprezintă cea mai eficientă soluție regională din punct de vedere al consumului de combustibil:

  • au o structură ușoară,
  • viteză optimizată,
  • motorul este conceput pentru sectoare scurte.

Caracteristicile menționate mai sus vor conduce la costuri de operare mai scăzute, dar și la diminuarea emisiilor de CO2. Pasagerii vor avea parte de un confort optim, cu un zgomot redus în interior, presiune plăcută în timpul zborului și o lățime de aproape 50 de centimetri între cotiere, transmite compania aeriană.

„Mizăm pe servicii de calitate, la prețuri accesibile, pentru a deveni prima opțiune de călătorie a turiștilor, pe segmentul de zboruri regionale”, a declarat Directorul General AirConnect, Tudor Constantinescu.

Cookies