O nouă colecție de amenzi și dosare penale în București. Un tânăr de 23 de ani a condus mașina pe o stradă din Sectorul 3, după ce a consumat cannabis

12 iun. 2022
3527 Afișari
O nouă colecție de amenzi și dosare penale în București. Un tânăr de 23 de ani a condus mașina pe o stradă din Sectorul 3, după ce a consumat cannabis

Filtre constante ale polițiștilor în weekend-uri, în București. Unui tânăr de 23 de ani i s-a întocmit, sâmbătă, dosar penal după ce s-a urcat la volan și a condus sub influența cannabisului, un drog ușor dar care, ca și alcoolul, modifică percepția asupra realității.

Tânărul care s-a urcat la volan a fost oprit de polițiști pe o stradă din Sectorul 3. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a stabilit faptul că a consumat ”THC-5 Cannabis”.

”În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal”, au precizat poliţiştii.

24 de sancțiuni într-o noapte, alți doi șoferi băuți, urcați la volan

Poliţiştii din Bucureşti au verificat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şoferii din mai multe zone ale Captalei, pentru prevenirea conducerii sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Au fost constatate 11 infracţiuni şi s-au aplicat 24 de sancţiuni, după ce cu o noapte înainte au constatat 34 de încălcări ale Codului Rutier. Inclusiv fostul șot al Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu, a fost prins, vineri noaptea, băut la volan.

La filtrelele de sâmbătă, polițiștii au mai descoperit un bărbat în vârstă de 40 de ani care a condus un autovehicul pe o stradă din Sectorul 2, sub influenţa alcoolului.

”În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Un alt bărbat, în vârstă de 42 de ani, a condus un autovehicul, pe o stradă din Sectorul 3 sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal.

În total, 24 de sancţiuni contravenţionale şi 11 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Infracţiunile au vizat:

• 6 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului;

• 1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub substanţelor psihoactive;

• 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat;

• 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

De asemenea, au fost reţinute 24 permise de conducere, astfel:

11 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice(contravenţie);

9 pentru infracţiunile la regimul rutier;

1 pentru nerespectarea semnalelor poliţistului rutier;

1 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric;

1 pentru circulaţie pe sensul opus;

1 pentru încălcarea regimul legal de viteză cu peste 50 km/h;

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies