ȘTIRI

O nouă clădire de birouri lângă Parcul Herăstrău

Pe Șoseaua București-Ploiești nr.1-1B a început construirea unei noi clădiri de birouri. Terenul pe care se ridică noua construcție se află în zona protejată nr.83 – Parcul Herăstrău. 

Conform unui Plan Urbanistic Zonal aprobat în 2007 pentru acest proiect, construcția propusă avea un regim de înălțime 2S+P+5 etaje. După începerea lucrărilor de construire, investitorii, SC Monolit Plaza SRL și SC BASP Property SRL, s-au răzgândit. Acum vor o clădire și mai înaltă lângă parc. Astfel, a fost întocmit un nou proiect de Plan Urbanistic Zonal prin care se se solicită aproape dublarea indicatorilor urbanistici avizați anterior. Mai exact înălțimea maximă admisă crește de la 24 de metri la 40 de metri, iar noul regimul de înălțime este 4S+P+M+7E. Practic se mai adaugă două nivele în subsol, un mezanin și două etaje. 

Clădirea de birouri va avea o suprafață construită de 1.015 metri pătrați și este ridicată pe un teren de 3.386 metri pătrați. De asemenea, pe 1.015 mp vor fi amenajate spații verzi, iar pe 1354 mp alei și circulații.

Proiectul este dezvoltat de SC Monolit Plaza SRL și SC BASP Property SRL, cele două companii care dețin și terenul. 

Planul Urbanistic Zonal este deocamdată în dezbatere publică. Pentru a fi realizat va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button