O nouă campanie de sterilizări gratuite ASPA pentru câini de rasă comună și pisici fără stăpân. În luna iulie, clinica mobilă ajunge în Sectoarele 2 și 3 | Calendar

08 iul. 2024
271 afișări
O nouă campanie de sterilizări gratuite ASPA pentru câini de rasă comună și pisici fără stăpân. În luna iulie, clinica mobilă ajunge în Sectoarele 2 și 3 | Calendar
O nouă campanie de sterilizări gratuite ASPA pentru câini de rasă comună și pisici fără stăpân. În luna iulie, clinica mobilă ajunge în Sectoarele 2 și 3 | Calendar | Sursă foto: ASPA-Facebook

Primăria Capitalei a anunțat că la finalul acestei luni ASPA va realiza o nouă serie de sterilizări și microcipări gratuite în București. Programele se vor adresa atât câinilor, cât și pisicilor din oraș. Administrația a publicat calendarul pentru iulie.

ASPA organizează o ouă campanie de sterilizări gratuite

Pentru a veni în ajutorul bucureștenilor care au animale de companie, însă nu își permit să meargă cu ele la o clinică pentru a le castra, ASPA a anunța că organizează o nouă campanie de sterilizări gratuite pe parcursul acestei luni.

Acestea se desfășoară în parteneriat cu clinica mobilă Hands & Paws Vet. Autoritatății pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a transmis că oamenii pot aduce atât câinii de rasă comună, cât și pisicile de rasă fără stăpân.

Iată care va fi programul pentru luna iulie, când clinica mobilă va ajunge în Sectoarele 2 și 3:

Sectorul 2 – în incinta parcării PARK&RIDE PANTELIMON, din Șoseaua Pantelimon (la capătul tramvaiului nr. 14)

  • În data de 19 iulie – sterilizări pisici,
  • În weekendul 20 – 21 iulie – sterilizări și microcipări câini.

Sectorul 3 – Drumul Lunca Jariștei nr. 47, în incinta ASPA Palady:

  • 27-28 iulie – sterilizări și microcipări câini.

Sterilizarea animalelor de companie este obligatorie prin lege

Sterilizarea reprezintă singur soluție civilizată pe care o avem la dispoziție astfel încât să putem combate fenomenul înmulțirii necontrolate a animalelor.

Pe lângă asta, castrarea animalelor de companie previne și abandonul patrupezilor de către persoanele care nu doresc să păstreze puii. Microciparea patrupezilor reprezintă și ea o metodă de a preveni abandonul câinilor.

Conform legii, încă din anul 2015, cetățenii au obligația de a steriliza și microcipa câinii de rasă comună. De asemenea, legea prevede și că femelele trebuie să fie sterilizate la vârsta de 4-6 luni, iar masculii la vârsta de 6-8 luni.

În ceea ce privește pisicile, sterilizarea acestora se face, cel mai târziu, când ajung la maturitatea sexuală. Acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de 6-8 luni. Cu toate astea, există și rase la care maturitatea este atinsă înainte sau după această vârstă.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies