O nouă campanie de sterilizare gratuită pentru cățeii de rasă comună din București. Intervențiile vor fi făcute în clinici veterinare mobile

17 nov. 2022
235 Afișari
O nouă campanie de sterilizare gratuită pentru cățeii de rasă comună din București. Intervențiile vor fi făcute în clinici veterinare mobile
O nouă campanie de sterilizare gratuită pentru cățeii de rasă comună din București. Intervențiile vor fi făcute în clinici veterinare mobile | Sursă foto: Unsplash

Începe o nouă campanie de sterilizare gratuită pentru cățeii de rasă comună cu stăpân din București. 5.000 de căței vor putea beneficia de pe urma acestui program.

O nouă campanie de sterilizare gratuită pentru cățeii de rasă comună din București

Campania de sterilizare gratuită a cățeilor de rasă comună este realizată de către Primăria Municipiului București, prin intermediul Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA). Aceasta se va derula pe o perioadă de 24 de luni.

În cadrul acestei ediții, sterilizările vor fi efectuate în cinci clinici veterinare mobile. Acestea își vor schimba locul pentru a acoperi, rând pe rând, toate sectoarele Capitalei.

În total 5.000 de căței vor fi:

  • Sterilizați,
  • Microcipați,
  • Înregistrați în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân.

Mulțumesc Poliției Locale a Municipiului București, Polițiilor Locale de sector, Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei și voluntarilor Proedus, care alături de angajați ai ASPA și ai Primăriei, discută cu cetățenii și le aduc acestora la cunoștință cum pot intra în legalitate, microcipând și sterilizând gratuit câinele, în cadrul campaniei ASPA, a declarat Nicușor Dan.

Stăpânii interesați de această campanie de sterilizate, pot face programări de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:00. Numărul de telefon pentru programări este 0743204942.

Pisicile fără stăpân vor fi și ele sterilizate gratuit

De asemenea, PMB a anunțat că în perioada următoare vor fi realizate și sterilizări pentru pisicile de rasă comună fără deținător.

Clinica veterinară mobilă Sache Vet Clinic va ajunge în Sectorul 6. Mai exact, aceasta va fi amplasată pe strada Răsadniței nr. 59.

Pisicile fără stăpâni, pot fi duse la sterilizat în perioadele:

  • 17-18 noiembrie 2022,
  • 24-25 noiembrie 2022.

Pe parcursul campaniei, clinica mobilă își mută poziția și ajunge în toate sectoarele. De la începutul campaniei și până în prezent mai mult de 700 de pisici fără stăpân au fost sterilizate.

Programările se fac la numărul de telefon 0751596199, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00.

Iată câteva reguli pentru sterilizarea pisicilor:

  • Animalele nu trebuie să fie hrănite înainte de operație,
  • Vârsta minimă pentru sterilizare este de 6 luni pentru femele și 10 luni pentru masculi,
  • Animalele pot fi aduse la sterilizat în intervalul 10:00-15:00.

Pisicile vor fi înapoiate celor care le aduc la clinica mobilă în aceeași zi. Li-se recomandă acestora persoane să le țină în casă în noapte respectivă. Pisicile care nu pot fi ținute în case vor rămâne în cabinetul Sache Vet.

Cookies