O nouă campanie de sterilizare gratuită, în acest weekend. ASPA îi așteptă pe bucureșteni, alături de blănoșii lor, la Centrul de Informare de pe Calea Ferentari

19 feb. 2024
3017 Afișari
O nouă campanie de sterilizare gratuită, în acest weekend. ASPA îi așteptă pe bucureșteni, alături de blănoșii lor, la Centrul de Informare de pe Calea Ferentari
O nouă campanie de sterilizare gratuită, în acest weekend. ASPA îi așteptă pe bucureșteni, alături de blănoșii lor, la Centrul de Informare de pe Calea Ferentari | Sursă foto: Facebook-ASPA

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a anunțat că organizează o nouă campanie de sterilizare a câinilor de rasă comună. Procedura va fi făcută gratuit, în baza unei programări prealabile.

ASPA organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită

Proprietarii câinilor de rasă comună din București sunt anunțați că o nouă campanie de sterilizare gratuită va avea loc în ultimul weekend din această lună. Mai precis, ASPA îi așteaptă bucureștenii în zilele de 24 – 25 februarie 2024 la clinica veterinară mobilă Green Vet.

  • Aceasta va fi amplasată la Centrul de Informare pentru Cetățeni al Primăriei Capitalei aflat pe: Calea Ferentari nr. 72, sector 5.

Aici, patrupezii vor fi atât sterilizați, cât și microcipați (în cazul în care este necesar). Ambele intervenții sunt gratuite.

Pentru a putea beneficia de această campanie, cetățenii trebuie să sune și să programeze animalele. Numărul de telefon pus la dispoziția bucureștenilor este: 0743.204.942 și poate fi apelat conform următorului programului:

  • De luni până vineri, între orele 09:00-16:00

ASPA a anunțat că acest gen de campanii de sterilizare gratuită vor fi organizate și pe viitor. Autoritate va anunța în viitor datele și locațiile unde se vor afla clinicile mobile.

Conform legii, încă din anul 2015, cetățenii au obligația de a steriliza și microcipa câinii de rasă comună. De asemenea, legea prevede și că femelele trebuie să fie sterilizate la vârsta de 4-6 luni, iar masculii la vârsta de 6-8 luni.

Sterilizarea reprezintă cea mai eficientă soluție civilizată pentru a putea prevenirea înmulțirii necontrolate a câinilor fără stăpân.

De asemenea, această practică previne și abandonul animalelor de către persoanele care nu doresc puii. Microciparea patrupezilor reprezintă și ea o metodă de a preveni abandonul câinilor.

Cookies