O nouă amânare în dosarul alegerilor din Sectorul 1. Procurorul de caz spune că este grav bolnav

04 sept. 2021
349 Afișari
O nouă amânare în dosarul alegerilor din Sectorul 1. Procurorul de caz spune că este grav bolnav
O nouă amânare în dosarul alegerilor din Sectorul 1. Procurorul de caz spune că este grav bolnav

O nouă amânare în dosarul alegerilor din Sectorul 1, care ar fi trebuit să repornească la finalul lunii august, după ce fusese pus pe pauză timp de mai multe luni. Procurorul de caz de la SIIJ spune că este grav bolnav și nu poate continua pentru moment cercetările cu privire la o posibilă fraudare alegerilor din cel mai bogat sector al Capitalei.

Dosarul alegerilor din Sectorul 1 continuă să stea pe pauză, după ce procurorul Sorin Iaşinovschi, de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie spune că este grav bolnav, conform Antena 3. Atunci, fostul edil al Primăriei Sectorului 1, Dan Tudorache, o acuza pe Clotilde Armand de fraudarea alegerilor.

Dosarul alegerilor din Sectorul 1 se amână

Cu toate că dosarul privind alegerile din Sectorul 1 trebuia să fie reluat și chiar finalizat la final de august, acesta se amână. Motivul este acela că procurorul de caz, Sorin Iașinovschi, spune că este grav bolnav, după ce inițial se spunea că e vorba de ceva ușor, lucru rescunoscut chiar și de omul legii.

De luni de zile dosarul privind posibila fraudare a alegerilor de la Sectorul 1 a fost deschis, dar nefinalizat. Mai mult, nu a înaintat nici măcar un pas. Mai mult, conform ultimelor informații, nici măcar nu s-a trecut la audieri și asta pentru că deocamdată nu au fost parcurși toți pașii procedurali până la această etapă.

Procurorul Sorin Iaşinovschi explica în august de ce durează dosarul atât de mult

Procurorul Sorin Iaşinovschi vorbea în luna august despre motivul pentru care dosarul durează atât de mult și spunea că este vorba de o reconstituire a unui proces de renumărare.

„Am deschis întâmplător televizorul şi văd că apar multe nedumeriri. Vorbesc ca persoana fizică, nu implic instituţia pentru că există riscul să intervină Inspecţia Judiciară. De ce durează atât? Este vorba de o reconstituire a unui proces de renumărare, este vorba de tehnică şi tactică criminalistică. Procesul de numărare s-a terminat, acum se implementează într-un program, se doreşte a fi o activitate perfectă, se verifică fiecare detaliu, nu doar pentrzu primar, ci pentru fiecare consiliu, local, general. Toată lumea vrea să vadă acoperişul, dar înainte trebuie să avem temelia. După ce terminăm această fază, vom trece la următoarea, a audierii de persoane„, spunea procurorul Sorin Iaşinovschi, cel care investighează acest dosar la SIIJ, secție pe care USR PLUS o vrea desființată cât mai repede.

Mai mult, motivul pentru care audierile nu au început este aceka că ancheta nu a fost terminată nici până astăzi.

„Eu am făcut un plan, nu pot să audiez înainte să termin ancheta, că nu pot să reaudiez persoane fără să am toate datele. În faţa judecătorului, eu trebuie să merg cu probe clare. Am în lucru 1000 de dosare, sunt mii de imagini, am şi alte activităţi. Când am baza, o să aleg ce e de vizualizat, nu pot să pierd timpul, mii de ore de imagini. Noi nu invalidăm sau validăm mandate, nu este problema noastră, a procurorilor. Eu nu ştiu dacă sunt sau nu fraude. Nu s-au făcut încă audieri pentru că există riscul prevalării dreptului la tăcere, am o strategie pe care nu pot să o dezvălui la televizor”, mai spunea luna trecută procurorul care instrumentează dosarul de la Sectorul 1.

Cookies