O nouă alertă în București. Țânțari cu West Nile identificați în cartierul Sălaj

29 iul. 2021
296 afișări
O nouă alertă în București. Țânțari cu West Nile identificați în cartierul Sălaj
O nouă alertă în București. Țânțari cu West Nile identificați în cartierul Sălaj

O nouă alertă în București. Țânțari purtători ai virusului West Nile au fost identificați în cartierul Sălaj. Experții au confirmat joi dimineață.

O nouă alertă în București. Țânțari cu West Nile identificați în cartierul Sălaj. Experții au confirmat joi dimineață.

Țânțari cu West Nile identificați în cartierul Sălaj

O nouă probă pozitivă a fost confirmată, joi dimineață, în cartierul Sălaj, situat între cartierele Ferentari și Rahova din București.

Recomandăm și: Țânțari cu West Nile, identificați în București. Metoda ingenioasă prin care specialiștii prind și testează țânțarii

Alerta de țânțari cu West Nile este dată de săptămâna trecută. Specialiștii au analizat în laborator probele, iar două dintre ele au fost pozitive. Mai exact, probe de țânțari din zona Splaiului Independenței.

Specialiștii din cadrul Institutului Cantacuzino au semnalat situația imediat către Primăria Municipiului București şi către Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Țânțarii purtători ai virusului West Nile au fost depistați în zonele Eroilor, Regie, Universitate, Crângaşi și parcurile Cișmigiu şi Izvor.

Recomandăm și: Începe al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari. Sunt vizate parcurile din București

Pentru a acoperi întreaga zonă din București, au fost montate 16 capcane în cele șase sectoare ale Capitalei. Zonele vizate sunt cele cu vegetație și zonele care sunt vizitate de specii de păsări sălbatice, a declarat Elena Fălcuţă, cercetător în cadrul Institutului Cantacuzino din București, potrivit Antena3.ro.

O nouă alertă în București

Până la această oră nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu West Nile în rândul populației din Capitală, însă specialiștii transmit că pericolul este mare, în special în parcurile din centrul Bucureștiului.

Primăria Municipiului București continuă tratamentele de combatere a țânțarilor. Chiar ieri a fost anunțat al treilea tratament de combatere a larvelor de țânțari. Vizate sunt lacurile aflate în administrarea Primăriei Capitalei: Lacul Herăstrău, Cișmigiu, Tineretului, Tei, Circului, Floreasca, Carol, Băneasa, Național, Străulești, Grivița, precum și lacul din Parcul Mogoșoaia.

Echipele Companiei Municipale Eco Igienizare București urmează să intervină în zonele aflate în apropierea malurilor de lac sau în zonele cu multă vegetație din interiorul lacurilor, în zonele în care apa are o adâncime mică.

Combaterea țânțarilor adulți continuă cu al cincilea tratament în București. Tratamentul se află în desfășurare conform Planului Unitar de Acțiune 2021.

Cookies