O mie de elevi din București nu mai pleacă la mare pe banii Primăriei. USR PLUS nu vrea bucurie, chiar dacă sumele erau deja prinse în buget

28 iul. 2021
308 Afișari
O mie de elevi din București nu mai pleacă la mare pe banii Primăriei. USR PLUS nu vrea bucurie, chiar dacă sumele erau deja prinse în buget
O mie de elevi din București nu mai pleacă la mare pe banii Primăriei

Aproximativ o mie de elevi din București nu mai pleacă la mare pe banii Primăriei, desi erau înscriși într-un program bugetat deja de PMB pentru anul în curs.

O mie de elevi din București nu mai pleacă la mare pe banii Primăriei. Deși erau deja înscriși și abia așteptau să plece la mare, aceștia se văd nevoiți să rămână acasă. Problema pare să fie  de la refuzul grupului de consilieri locali USR PLUS din cadrul PMB care au blocat programul de tabere la mare pentru elevii din Capitală.

O mie de elevi din București nu mai pleacă la mare pe banii Primăriei

Conform informațiilor stiripesurse.ro, grupul USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) s-a opus categoric programului prin care peste o mie de elevi din Capitală ar fi putut beneficia de tabere școlare pe litoralul românesc.

Programul, care urma să fie implementat de Proedus, organizație aflată în subordinea CGMB și prin care Primăria Capitalei susține diverse activități educative, recreative, de formare, implicare și recreere, beneficia de finanțare în proporție de 55% din partea Primăria Capitalei, restul sumei, de 45%, find suportată de către beneficiari, respectiv de elevi.

Opoziția consilierilor USR PLUS este una inexplicabilă, notează sursa citată, mai ales că banii erau deja bugetați pentru anul în curs.

Stiripesurse.ro mai precizează că prin programul Proedus, până în momentul de față, erau depuse deja peste o mie de cereri pentru taberele școlare care urmau să fie organizate de această structură. Astfel, cei peste o mie de elevi vor pierde șansa de a merge pentru 8 zile la mare, unde urmau să aibăparte de activități recreative și sportive, respectiv de diverse jocuri pe plajă, concursuri și competiții organizate în cadrul taberelor școlare.

Proedus a ajutat și la organizarea EURO 2020 la București. Primăria Municipiului Bucureşti, prin Proedus şi Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, a benefciat de sprijinul a peste 1200 de voluntari implicaţi în organizarea celor paru meciuri de la Campionatului European de Fotbal – UEFA 2020 care s-au jucat pe Arena Națională din București.

Cookies