Mașina a luat foc pe strada Ghinea Brădișteanu din Sectorul 2 al Capitalei. Autoturismul în flăcări a fost văzut de o patrulă a Poliției Locale Sector 2, după cum anunță instituția:
În timpul patrulării, un echipaj al Poliției Locale Sector 2 a depistat un autoturism cuprins de flăcări, pentru care s-a solicitat de urgență prezența pompierilor militari pentru stingerea incendiului. Pe timpul intervenției au fost luate măsurile ce se impun în asemenea situații prin facilitarea intervenției operative a echipelor de intervenție, fluidizarea traficului rutier în zonă și îndepărtarea curioșilor. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime, dar vehiculul a fost distrus în totalitate.
Polițiștii mai spun că, din informațiile de până acum, mașina a luat foc în timpul mersului pe strada Ghinea Brădișteanu din Sectorul 2. Șoferul a reușit, totuși, să oprească în siguranță și să iasă teafăr din autoturism.
Într-un interviu pentru Digi24.ro, Ioan Baș, expert tehnic judiciar în procese pirogene și incendii, vorbea despre mai multe cauze ale incendiilor care cuprind mașinile:
Putem discuta ca sursă de aprindere căldura degajată de corpuri incandescente și aici v-aș putea da exemplul convertoarelor catalitice, catalizatorului, prezente pe mașinile de generație actuală. Apoi apariția intempestivă a lichidelor combustibile în relaționare cu părțile calde, contactul cu părțile calde ale motorului, chiuloasa.
Expertul tehnic Ioan Baș mai amintea, printre alte posibile cauze, instalarea practic improvizată unui sistem audio de puteri mari, un sistem instalat și legat fără să fie consultat un specialist, dar și instalarea, fără consultarea unui specialist, a unor stații de emisie-recepție ori a unor lumini suplimentare.
Specialiștii mai atrag atenția că, în cazul în care de sub capotă începe să iasă fum, capota nu trebuie sub niciun chip ridicată, pentru că aerul care ajunge astfel la sursa focului va alimenta incendiul.