O mașină parcată zile-n șir pe o trecere de pietoni din S4 a fost ridicată. Cât costă recuperarea și cât durează

20 iul. 2021
237 Afișari
O mașină parcată zile-n șir pe o trecere de pietoni din S4 a fost ridicată. Cât costă recuperarea și cât durează
O mașină parcată zile-n șir pe o trecere de pietoni din S4 a fost ridicată. Cât costă recuperarea și cât durează. Sursă foto: Captură video/ Facebook/ Daniel Băluță

O mașină a fost parcată mai multe zile pe o trecere de pietoni din Sectorul 4 al Capitalei. În cele din urmă aceasta a fost ridicată de către autorități. Daniel Băluță a transmis că „Lipsa bunului simț se plătește”.

O mașină a fost parcată mai multe zile pe o trecere de pietoni din S4. Bolidul era parcat chiar pe o trecere de pietoni din fața unei grădinițe.

O mașină parcată zile-n șir pe o trecere de pietoni din S4 a fost ridicată

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a transmis prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, că „lipsa bunului simț se plătește”.

Edilul a spus că bolidul cu numere de Germania a fost parcat mai multe zile pe trecerea de pietoni și a fost ridicat în urma unei sesizări primite.

Daniel Băluță spune că în zona respectivă existau marcaje, dar era și semnalizată corespunzător în așa fel încât șoferii să nu parcheze. Autoritățile au avut grijă ca mașina ridicată să ajungă într-o parcare, contra-cost.

„Se pare că șoferul nu a fost deranjat de faptul că zona era atât marcată, cât și semnalizată corespunzător, așa că ne-am deranjat noi să îi găsim un loc de parcare, bineînțeles contra-cost.”, spune Daniel Băluță pe Facebook.

Cât costă recuperarea și cât durează

Edilul știe că lipsa locurilor de parcare din București este o problemă deja bine-cunoscută, dar acest lucru nu trebuie să-i facă pe șoferi să dea la o parte bunul simț și să parcheze oriunde pare că este un loc bun.

„Știm cu toții că lipsa locurilor de parcare este o problemă nu doar în București, ci în majoritatea capitalelor europene, însă asta nu ne dă dreptul să ne socotim orice regulă de bunăcuviință.”, a conchis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Cetățenii din Sectorul 4 pot verifica dacă mașina le-a fost ridicată la numărul de telefon 021.9441 sau pe site-ul mobilitateurbana4.ro la secțiunea „Ridicări Auto”.

În Sectorul 4 există trei parcări de unde șoferii își pot ridica mașinile:

  • Pridvorului (parcarea de la Palatul Copiilor),
  • Nițu Vasile (parcarea de lângă depoul STB),
  • Olteniței nr.9 (parcarea fostului sediu al Grădinii de Sud).

300 de lei + TVA trebuie să plătească șoferii pentru recuperarea mașinii (în primele 24 de ore de la ridicare). După cele 24 de ore se adaugă 50 de lei + TVA pe zi. Plata se poate face și cu cardul.

Cookies