O mașină parcată neregulamentar și un autobuz STB s-au „pupat” în fața unui Dristor din București. Situația a fost ironizată: „Iubire mare”

10 mai 2023
8273 Afișari
O mașină parcată neregulamentar și un autobuz STB s-au „pupat” în fața unui Dristor din București. Situația a fost ironizată: „Iubire mare”
O mașină parcată neregulamentar și un autobuz STB s-au „pupat” în fața unui Dristor din București. Situația a fost ironizată: „Iubire mare”. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Un autovehicul parcat neregulamentar și un autobuz STB s-au „pupat” în fața unui fast food din București. Spatele mașinii era pe carosabil, încurcând circulația celorlalte autoturisme.

„La cum a parcat, să zică mersi”

Un șofer și-a lăsat mașina parcată neregulamentar în apropiere de Dristor Apaca, în Sectorul 6 al Capitalei. Autovehiculul șoferului avea spatele parcat pe carosabil, iar în momentul în care un autobuz STB a trecut pe lângă, cele două autoturisme s-au „atins”.

Momentul a fost surprins și fotografiat de un bucureștean. Ulterior, bărbatul a postat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, alături de descrierea:

Te-a pupat un STB. Dristor AFI” – T. G.

În imagine se observă mașina parcată neregulamentar a șoferului, iar, în spatele ei, un autobuz STB.

Postarea bucureșteanului a strâns zeci de reacții din partea internauților. Majoritatea au ironizat situația și au făcut comentarii pe seama ei, dar și pe seama parcării șoferului.

Câteva dintre comentarii

  • „Cred că e invers. STB-ul a fost agresat. Nu sunt piloni la pista STB acolo? Nu putea și autobuzul să își tragă puțin burtica?” – S. D.
  • „Da’ capacu’ l-a luat?” – H. H.
  • „Daună totală.” – M .J. J.
  • „La cum a parcat, să zică mersi.” – A. N.
  • „L-a pupat din mers gen.” – V. R.
  • „Și săracul STB trebuia să aștepte. Călătorii care călătoresc cu STB ce treaba aveau? Să aștepte șmecherul?” – C. I.
  • „Iubire mare” – G. I.

Ce amendă pot primi șoferii care parchează neregulamentar

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare, potrivit Antena 3 CNN. Cei care parchează neregulamentar scot din buzunare până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

În orice zonă a Bucureștiului, se pot vedea autovehicule parcate fie pe carosabil, în locuri nepermise, fie pe spațiile verzi ori pe trotuare.

În 2023, punctul de amendă valorează145 lei. În cazul în care, un șofer este surprins parcând neregulamentar, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, conducătorul auto va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

În cazul staţionării sau parcării pe autostradă în alte locuri decât cele special amenajate și semnalizate, conducătorul auto riscă o amendă pentru parcare neregulamentară cuprinsă în clasa a II-a de amenzi, adică 6 puncte-amendă, echivalentul a 870 de lei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies