O mașină a luat foc pe autostrada A1, pe sensul către București. „Autoturismul a fost distrus în proporție de 75%”

05 feb. 2023
339 Afișari
O mașină a luat foc pe autostrada A1, pe sensul către București. „Autoturismul a fost distrus în proporție de 75%”
O mașină a luat foc pe autostrada A1, pe sensul către București. „Autoturismul a fost distrus în proporție de 75%” | Sursă foto: Facebook- ISU Giurgiu

O mașină a luat foc duminică după amiază, în timp ce se deplasa pe autostrada A1, pe sensul către București. Flăcările au fost produse, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit, după cum informează ISU Giurgiu.

O mașină a luat foc pe autostrada A1 București-Pitești

Inspectorul pentru Situații de Urgență Giurgiu a informat că astăzi, 5 februarie 2023, o mașină a fost cuprinsă de flăcări în timp ce se deplasa spre Capitală, pe autostrada A1. Incidentul a avut loc în jurul prânzului, la kilometrul 24.

Șoferul mașinii a sesizat că ceva este în neregula cu vehiculul respectiv, așa că a oprit imediat pe banda de urgență și a coborât din mașină.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, transmite ISU Giurgiu.

Pompierii au constata faptul că incendiu s-a manifestat la nivelul compartimentului motor, cu flacără. De asemenea în urma incendiului au exista și degajări mari de fum.

Vehiculul a fost distrus în proporție de circa 75 %, conform ISU Giurgiu. Cel mai probabil evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Mașină distrusă de flăcări
Mașină distrusă de flăcări | Sursă foto: Facebook-ISU Giurgiu
Mașină distrusă de flăcări
Mașină distrusă de flăcări | Sursă foto: Facebook-ISU Giurgiu

Sfaturi pentru șoferi

Echipele ISU Giurgiu le-au transmis șoferilor o serie de sfaturi de urmat pentru a preveni incidentele auto. Iată care sunt măsurile ce trebuie respectate:

  • Verificați instalația electrică,
  • Asigurați-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate,
  • Verificați dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți,
  • Nu faceți improvizații la instalația electrică,
  • Verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
Cookies