O mână de ajutor pentru părinți. Copiii care merg la grădinițele din Sectorul 6 vor primi bani pentru rechizite

30 mart. 2022
247 Afișari
O mână de ajutor pentru părinți. Copiii care merg la grădinițele din Sectorul 6 vor primi bani pentru rechizite
O mână de ajutor pentru părinți. Copiii care merg la grădinițele din Sectorul 6 vor primi bani pentru rechizite. Sursa foto: Pexels

Este oficial. Primăria Sectorului 6 anunță că a fost aprobat proiectul care vine în sprijinul părinților ai căror copii merg la grădiniță pe raza sectorului. Primăria va aloca 2 milioane de lei pentru rechizite, anual.

Copiii care merg la grădinițele din Sectorul 6 vor primi bani pentru rechizite

Consilierii locali au votat, marți-29 martie, proiectul prin care suma de 2 milioane de lei va fi alocată, în fiecare an, din bugetul Primăriei Sectorului 6 pentru achiziționarea de materiale didactice și auxiliare în grădinițele care se află pe raza sectorului.

PS6 spune că vine în sprijinul părinților ai căror copii merg la grădiniță în Sectorul 6 și le asigură rechizitele. Astfel, pentru fiecare copil va fi acordată suma de 150 de lei, pe an.

“Nu am fost niciodată de acord cu practica educatoarelor de a le cere părinților bani pentru necesarul activităților instructiv – educative. Toți copiii trebuie să intre în colectivitate, chiar dacă provin din familii care nu-și permit să le plătească rechizitele din bugetul personal”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Studiile demonstrează că, în țara noastră, banii acordați pentru educație sunt, în continuare, printre cei mai puțini din Uniunea Europeană. Mai ales, în ceea ce privește primii ani de educație, care au un rol foarte important în prevenția părăsirii timpurii a școlii. Din păcate, mulți copii abandonează școala foarte devreme.

Lista rechizitelor

Consiliul Local Sector 6 a aprobat o listă ce cuprinde 27 de tipuri de rechizite-accesorii, câte un set sau o bucată, respectiv două, pentru fiecare copil care merge la grădiniță.

Lista cuprinde, printre altele: set creioane colorate, cutie plastilină, bloc/caiet desen, pensule (una groasă și una subțire), două ascuțitoare, tub lipici, top coli de scris, hârtie creponată/glasată, set carioci, carte de colorat, caiet cu foaie velină, tempera, accesorii pentru activități practice, set auxiliare didactice pentru activități, planșetă/paletă pictură, foarfece sau perforator cu model, cretă, set construcții cuburi plastic/tip lego, joc puzzle, tablă magnetică, carte de povești, abțibilduri.

Rechizitele necesare vor fi solicitate Administrației Școlilor S6 de fiecare grădiniță în parte, în conformitate cu propunerile educatoarelor și se va ține cont de vârstele celor mici.

În prezent, în cele 27 de grădinițe care se află pe raza Sectorului 6 sunt înscriși 7.330 de copii.

„Banii pentru rechizite vor fi acordați începând cu anul școlar 2022-2023, având în vedere că cel în curs este aproape de final.”, spune Primăria Sectorului 6.

Cookies