O mămică a fost uimită de experiența trăită la Spitalul Sf. Pantelimon din București, în timpul nașterii. „Cadrele medicale s-au comportat ireproșabil cu mine”

07 mart. 2023
487 Afișari
O mămică a fost uimită de experiența trăită la Spitalul Sf. Pantelimon din București, în timpul nașterii. „Cadrele medicale s-au comportat ireproșabil cu mine”
O mămică a fost uimită de experiența trăită la Spitalul Sf. Pantelimon din București, în timpul nașterii. „Cadrele medicale s-au comportat ireproșabil cu mine”. Imagine simbol: Unsplash

Nașterea este pentru femei unul dintre cele mai frumoase momente din viața lor, de aceea trebuie să aleagă un spital potrivit.

Acesta a fost și cazul unei mămici, care a ales să nască la Spitalul Sf. Pantelimon din București.

De ce a ales mămica să nască la Spitalul Sf. Pantelimon

Mămica a povestit pe clubulbebelușilor.ro că a născut la Spitalul Sf. Pantelimon pentru că știa altă femeie care a născut acolo și nu a avut o experiență deloc rea.

Femeia a mers la consult acolo cu 24 de ore înainte de a naște, însă s-a speriat foarte tare de durerea din timpul examinării medicale. Ea voia să nască în mod natural, însă din cauza durerii a ales cezariana:

Am ajuns acasă și am sunat-o pe doamna doctor să îi spun că eu vreau să nasc prin cezariană pentru că mi-am dat seama că nu voi rezista.”

Între timp au început contracțiile. Mămica s-a întors la spital la ora 11, iar la 3 sau 4 trebuia să fie operată. Din cauza numărului mare de mămici care urmau să nască, femeia a fost amânată până la ora 19.

Fiindcă era de gardă și au tot venit femei să nască, eu am fost amânată până la ora 19(….) La monitorizare aveam contracții de 100 intensitate și nu mai puteam să stau în picioare de durere de spate și de burtă. ”

Într-un final, mămica a reușit să nască la ora 19:25, un băiețel „sănătos și grăsan”. Ea a mai adăugat și că este convinsă că ar fi reușit să nască natural daca încerca.

Care sunt motivele pentru care mămica a rămas atât de uimită de spital

Proaspăta mămică a povestit că asistentele medicale s-au comportat ireproșabil cu ea și cu restul femeilor care erau acolo. În sala de nașteri, o moașă i-a fost alături, ținând-o de mână și încurajând-o că totul o să fie bine:

O doamnă asistentă sau moașă, nu știu exact ce era, mă mângâia și mă ținea de mână, îmi spunea că totul o să fie bine, că bebelușul e bine și că are nevoie de mine să fiu tare.”

Restul asistentelor, povestește mămica, au verificat-o constant în timpul nopții, întrebând-o dacă are dureri și dacă are nevoie de calmante.

În salonul în care a stat avea un buton de urgență pe care dacă îl apăsa, venea aproape instant o asistentă:

În salon aveam deasupra patului buton pentru urgențe și, imediat cum îl apăsam, veneau asistentele care nu se comportau urât, chiar voiau să ajute, indiferent de persoană. Aveam baie în salon, foarte curată, în fiecare dimineață spălau pe jos și ștergeau praful.”

O altă doamnă asistentă a ajutat-o pe mămică să învețe să alăpteze și cum să-l așeze pe bebeluș.

Femeia a spus că nu are nimic de reproșat spitalului în ceea ce privește nașterile. Ea a avut o experiență plăcută acolo, diferită de ceea ce mai auzise și citise.

De asemenea, a rămas uimită de comportamentul frumos al asitentelor și de condițiile spitalului. Mămica a încurajat restul femeilor să aleagă să nască natural, pentru că nu vor regreta:

Mamele care vor să nască natural, să nu renunțe, eu regret că nu am încercat. Iar despre Spitalul Sf. Pantelimon, nimic de reproșat în ceea ce ține de nașteri. Eu am avut o experiență plăcută acolo, foarte diferită de ceea ce auzisem și citisem.”

Te-ar putea interesa și:

Tags:
Cookies