O mamă fotografiată lângă stația de metrou în Kiev, care se păzește de pericole cu o mitralieră. Imagine NEXTA care a făcut înconjurul lumii

06 mart. 2022
364 afișări
O mamă fotografiată lângă stația de metrou în Kiev, care se păzește de pericole cu o mitralieră. Imagine NEXTA care a făcut înconjurul lumii

Nexta, canalul media din Belarus care transmite pe Telegram și Twitter, a publicat o fotografie impresionantă realizată la metroul din Kiev cu o mamă care poartă cu ea o mitralieră pentru a se apăra singură de soldații ruși. Fotografia are mii de distribuiri pe Twitter, în doar câteva ore de la publicare. Imaginea face parte din galeria de fotografii simbolice ale rezistenței ucrainene din timpul războiului.

 

  • Nexta a devenit cel mai mare canal Telegram din Belarus ca sursă principală de știri care a relatat evenimentele care au urmat mitingurilor din Belarus din 2020-2021 împotriva lui Lukaşenko. Canalul Telegram oferă în principal videoclipuri scurte și imagini trimise de utilizatori în timpul mitingurilor, în timp ce videoclipurile originale mai lungi sunt distribuite pe YouTube. Sediul canalului este situat în Varșovia, Polonia, după ce fondatorul său a plecat în exil.

Oameni înghesuiți, ascunși sub un pod distrus

O altă imagine viralizată pe Twitter surprinde exodul oamenilor din Ispin. Ucraineni forțați să se ascundă sub un pod în timp pe bombardamentele continuă în Irpin, un oraș satelit de la periferia de vest a Kievului.

Bilanțul războiului: cinci mari orașe din Ucraina sunt înconjurate de trupe rusești. Un singur oraș mare ocupat, Herson

În continuare cel puțin cinci mari orașe din Ucraina sunt înconjurate de trupe rusești, potrivit Ministerului Britanic al Apărării care monitorizează situația.

Orașele încercuite: Mariupol, Knotop, Harkov, Sumy și Cernihiv sunt orașele unde forțele rusești ar fi reușit să le încercuiască, însă nu ar fi fost ocupate încă de către armata rusă.

Orașe ocupate: Herson, Melitopol, Bedyansk, Donețsk (ocupat din 2014), Luhansk (ocupat din 2014).

Lupte: în nordul Luhanskului și lângă Donețsk, de sâmbătă se duc luptele și în Mariupolul blocat / în zona Zaporojie (unde există și centrala nucleară de pe Nipru), în Dnipro, Odesa, Herson, Mykolaiv, Poltava, Kiev, la sud de Kiev și Stanomyr.

Cookies