O lungă liniște politică. Puterea și opoziția au serbat separat Ziua Națională. Nicușor Dan, printre absenții de la recepția de la Cotroceni

01 dec. 2021
221 Afișari
O lungă liniște politică. Puterea și opoziția au serbat separat Ziua Națională. Nicușor Dan, printre absenții de la recepția de la Cotroceni

Reprezentanţii Puterii şi liderii Opoziţiei nu s-au întâlnit de Ziua Naţională pentru că au fost în locuri diferite. Iohannis a omis să-i invite pe liderii opoziției la ceremonia de la Cotroceni, iar ei nu au participat la parada militară de la Arcul de Triumf.

Klaus Iohannis a mers la Arcul de Triumf, acolo unde a asistat la paradă, la distanță socială față de liderii PSD Marcel Ciolacu şi PNL Florin Cîțu, ambii șefi ai camerelor Parlamentului, precum şi de premierul Nicolae Ciucă.

Situația s-a repetat la Cotroceni, acolo unde liderii opoziției nu au participat întrucât nu au fost invitaţi. Administrația Prezidențială a explicat, pentru Adevărul, că din cauza situației epidemiologice au fost invitate doar 156 de persoane. Lideri ai partidelor parlamentare, precum Dacian Cioloş şi George Simion, nu au fost invitaţi la evenimentul de la Palatul Cotroceni, în aceeaşi situaţie aflându-se şi primarul Capitalei Nicuşor Dan.

Citește și Scuze publice, după defilarea dezarticulată a jandarmilor de la Cluj-Napoca

Unde au fost liderii Opoziției de Ziua Națională

Dacă Iohannis și noua garnitură de politicieni de la putere au fost la Arcul de Triumf, liderii opoziției Dacian Cioloș (USR) și George Simion (AUR) au mers la Alba Iulia.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a mers la Alba Iulia, loc unde a ţinut un discurs la evenimentul organizat de autorităţile locale, în compania primarului Gabriel Pleşa (USR), dar şi a şefului Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel (PNL).

Dacian Cioloş a afirmat că decizia de a merge în Cetatea Unirii a fost luată de mult timp, înainte de a şti configuraţia noului Guvern. Formaţiunea a hotărât ca fiecare parlamentar să meargă în circumscripţia sa.

Vicepreşedintele USR Dan Barna s-a aflat la Piatra Neamţ, pentru a asista la evenimentele locale organizate în faţa Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial.

Liderii AUR, George Simion şi Claudiu Târziu, au participat la Alba Iulia, unde au chemat oameni din filiale.

Iohannis, mesaj pentru politicieni: Azi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării/ E vremea reformelor

Klaus Iohannis le-a cerut politicienilor din noua guvernare să se ocupe de reforme şi a justificat noua formulă a Executivului. „Evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică.

De aceea, clasa politică nu are doar responsabilitatea, ci şi obligaţia de a recâştiga încrederea cetăţenilor prin fapte şi promisiuni îndeplinite. E vremea rezultatelor măsurabile şi a reformelor care au întârziat prea mult timp. Azi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării, dar soluţia reprezintă o oportunitate pentru politicieni pentru a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor”, a declarat preşedintele României la recepţia de la Palatul Cotroceni.

 

 

Cookies