O haită de câini, mai toți nesterilizați, găsită pe proprietatea unui bucureștean, pe lângă Delta Văcărești. Poliția Locală l-a amendat pe stăpân

23 feb. 2024
1748 Afișari
O haită de câini, mai toți nesterilizați, găsită pe proprietatea unui bucureștean, pe lângă Delta Văcărești. Poliția Locală l-a amendat pe stăpân
O haită de câini, mai toți nesterilizați, găsită pe proprietatea unui bucureștean, pe lângă Delta Văcărești. Poliția Locală l-a amendat pe stăpân | Sursa foto: Facebook - ASPA

25 de câini au fost găsiți de Poliția Locală București și de un echipaj ASPA pe proprietatea unui locuitor din apropierea Deltei Văcărești. Doar 3 dintre aceștia erau sterilizați și unul microcipat, iar deținătorul acestora a fost amendat.

O haită de câini a fost găsită pe o proprietate din zona Deltei Văcărești

Poliția Locală București a primit o sesizare cu privire la o haită de câini aflați în libertate. Deplasându-se la fața locului, la o proprietate a unui locuitor din apropierea Deltei Văcărești din Sectorul 4, agenții de poliție, alături de un echipaj ASPA de la Serviciul Intervenții, au descoperit 25 de câini, 17 închiși în țarcuri și 8 care se aflau în libertate, transmite ASPA pe pagina de Facebook.

25 de câini au fost găsiți pe proprietatea unui locuitor din apropierea Deltei Văcărești, din sectorul 4, de către Poliția Locală a Municipiului București și colegii noștri de la Serviciul Intervenții, care au răspuns unei sesizări privind o haită de câini aflată în liberate. La adresa indicată au fost găsiți 17 câini închiși în țarcuri și 8 care se aflau în libertate. Dintre cei aflați liberi, doar 3 câini erau sterilizați și unul microcipat.

ASPA atrage din nou un semnal de alarmă cu privire la câinii nesterilizați din gospodării care se înmulțesc necontrolat și care ajung pe domeniul public.

Acest caz este reprezentativ pentru modul în care câinii nesterilizați din gospodării se înmulțesc necontrolat și dau naștere altor câini care sunt abandonați și ajung pe domeniul public, alimentând în permanență străzile Capitalei.

Deținătorul celor 25 de câini a fost amendat de către polițiștii locali. În plus, ASPA îl va sprijini cu sterilizarea și microciparea câinilor în cadrul campaniei gratuite pentru câinii de rasă comună, cu deținător.

Sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună sunt obligatorii, potrivit legii.

ASPA transmite că se pot face programări pentru realizarea acestor proceduri la numărul de telefon 0743.204.942, de luni până vineri, între orele 09:00-16:00.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies