ESENTIAL

O gură „secretă” de metrou, descoperită de muncitori în Sectorul 4. FOTO

După cum a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, noua ieşire de la metroul Apărătorii Patriei va fi exact în incinta pieţei cu acelaşi nume, pe care administraţia locală o amenajează în zonă. Ce de-a doua ieşire a staţiei de metrou era acoperită de beton.

Descoperirea noii guri de metrou a fost făcută de muncitorii care lucrează la amenajarea pieţei Apărătorii Patriei.

„A doua ieşire de la metrou va da în incinta pieţei. Va fi singura piaţă cu acces direct în staţia de metrou. Gura de metrou are totul pregătit, numai trebuie spart deasupra. Nimeni nu a ştiut de ea. Nu apărea nicăieri în documente. Se pare că Ceauşescu lucrează şi din mormânt”, a declarat Piedone pentru B365.ro.

Edilul Sectorului 4 a precizat că descoperirea noii ieşiri de metrou va modifica planurile de construcţie ale pieţei Apărătorii Patriei, însă proiectul nu va suferi ajustări semnificative de cost.

„Vom face jumi-juma: interiorul va fi amenajat de Metrorex, iar primăria se va ocupa de partea de deasupra, respectiv construcţia pieţei. Luni sau marţi, săptămâna viitoare, luăm avizul de la Metrorex şi dăm drumul la treabă”, a explicat Piedone.

Din cauza noilor lucrări, inaugurarea pieţei Apărătorii Patriei – programată iniţial pentru data de 8 Martie 2012, va fi amânată până în luna aprilie, după cum a estimat primarul Sectorului 4. „Cred că o să fie finalizată la sfârşitul lui martie – mijlocul lui aprilie”, a menţionat Piedone.

Noua piaţă de la Apărătorii Patriei va avea o suprafaţă de 2.600 mp şi va fi destinată atât comercializării produselor alimentare, cât şi celor nealimentare. La parterul acesteia, pe o suprafaţă de circa 1.830 mp, vor fi amenajate spaţii comerciale, grupuri sanitare şi vor fi amplasate tarabe pentru fructe şi legume. Alţi 700 mp vor fi utilizaţi pentru construirea unui miniabator pentru sacrificarea animalelor. “Bucureştenilor li se vor putea livra, pe tot parcursul anului, diverse sortimente de carne sacrificată în cele mai bune condiţii”, a detaliat Piedone.

Piedone a precizat că la cele aproximativ 700 de tarabe îşi vor găsi locul inclusiv micii producători locali care vor plăti taxe “accesibile”, asemănătoare celor din prezent. “Spaţiile comerciale vor fi scoase la licitaţie, iar licitaţia va pleca de la minimul zonei”, a specificat primarul Sectorului 4.

Vezi aici cum va arăta Piaţa Apărătorii Patriei. Investiţia în noua piaţă se ridică la 5,8 milioane de lei, banii fiind acoperiţi dintr-un credit bancar pentru care va plăti ratele Administraţia Pieţelor Sector 4.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button