O grupare de proxeneți și-a ridicat un complex de blocuri în București cu banii obținuți de victime. Fetele erau racolate prin metoda „loverboy”

22 feb. 2023
4909 afișări
O grupare de proxeneți și-a ridicat un complex de blocuri în București cu banii obținuți de victime. Fetele erau racolate prin metoda „loverboy”
O grupare de proxeneți și-a ridicat un complex de blocuri în București cu banii obținuți de victime. Fetele erau racolate prin metoda „loverboy” | Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

10 persoane din București și Ilfov sunt bănuite că racolau fete pe care le obligau să practice prostituția în afara țării. Gruparea de proxeneți a strâns atât de mulți bani încât și-a construit un complex de blocuri în Sectorul 5 din București.

O grupare de proxeneți și-a ridicat un complex de blocuri în București

În data de 21 februarie 2023, procurorii din cadrul DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) au reținut mai multe persoane ce sunt cercetate pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Constituire a unui grup infracțional organizat
  • Trafic de minori,
  • Trafic de persoane,
  • Proxenetism în formă continuată.

După cum se prezintă în comunicatul dat de DIICOT, în perioada 2020 – februarie 2023 membrii grupării au determinat zece victime să practice prostituției. Victimele au prestat astfel de servicii atât în România, cât și în:

  • Belgia,
  • Suedia,
  • Cipru,
  • Austria,
  • Olanda.

Persoanele vătămate ce erau scoase din țară aveau transportul, cazarea și protecția, asigurate de către grupul infracțional. Astfel că, proxeneții au reușit să strângă suma de peste 250.000 de euro.

Conform Știrile PROTV, respectivii au strâns suficienți bani din exploatarea victimelor cât să își ridice un complex de blocuri în Sectorul 5 din Capitală.

Victimele erau recrutate prin metoda „loverboy”

Pentru a atrage mai ușor victimele, membrii grupări se foloseau de o metodă des întâlnită, mai precis „loverboy”. Astfel că, persoanele anchetate au profitat de vulnerabilitate acestora și le-au exploatat sexual pentru câștigarea unor sume impresionante.

În anul 2022, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane a realizat un clip în care explică această metoda asta de racolare. Iată clipul:

Printre victimele grupării s-au numărat și două persoane minore ce au fost exploatate sexual.

7 inculpați au fost prinși, liderii nu au fost găsiți

Marți, 21 februarie 2023, DIICOT a pus în aplicare 13 mandate de percheziții domiciliare în București și Ilfov. Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost sesizat. Pentru 7 dintre inculpați s-a propus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cu toate astea, liderii grupului infracțional nu au fost încă găsiți de autorități. În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate mai multe probe.

Activitățile judiciare au fost realizate de DIICOT împreună cu polițiști din cadrul DGPMB – Serviciul Investigații Criminale Sector 5.

Cookies