O grupare de hoţi din Bucureşti, destructurată de poliţişti. Furaseră bunuri de 200.000 de lei

de:
01 sept. 2014
0 Afișari
O grupare de hoţi din Bucureşti, destructurată de poliţişti. Furaseră bunuri de 200.000 de lei

Poliţiştii Capitalei au documentat, în luna august, activitatea infracţională a unui grup, specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat din societăţi comerciale.

În seara de duminică, 31 august a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii bucureşteni, având informaţii cu privire la faptul că membrii grupului intenţionează să sustragă bunuri de pe raza sectorului 1 al Capitalei, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a acestora.

Astfel, poliţiştii bucureşteni au procedat la supravegherea celor în cauză, şi au acţionat imediat cum au observat că aceştia ar fi sustras două generatoare electrice din curtea unui imobil situat în sectorul 1.

După prinderea şi imobilizarea bănuiţilor, şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, poliţiştii Capitalei i-au condus la sediul Secţiei 5 Poliţie pentru cercetări şi documentarea activităţii infracţionale.

Ulterior, poliţiştii bucureşteni au reuşit prinderea a altor două persoane, un tânăr în vârstă de 23 de ani şi o tânără în vârstă de 16 ani, bănuiţi că ar fi făcut parte din acelaşi grup şi ar fi participat la alte fapte de natură penală.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Capitalei au constatat faptul că, în cursul lunii august a.c., membrii grupului, ar fi sustras din şase societăţi comerciale, 1200 kg. de cablu din cupru, treisprezece tamburi ce conţineau cabluri electrice de diferite dimensiuni, 426 bucăţi de carcase de motor din fontă, aproximativ 2.000 kg. de cablu din cupru, 10 motoare electrice de diferite capacităţi, trei mosoare de cupru de diferite grosimi şi două aparate de sudură.

Prin activitatea infracţională desfăşurată, bănuiţii ar fi produs un prejudiciul de aproximativ 200.000 de lei, în dauna societăţilor comerciale.

Cercetările sunt continuate de către judiciariştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

Cookies