O stație STB din Bucureștii Noi a fost invadată de șobolani, iar bucureștenii dau vina pe Primăria Sectorului 1. Zona respectivă este în apropiere de o școală gimnazială.
Câțiva șobolani s-au mutat într-o stație STB din Bucureștii Noi și au atras atenția bucureștenilor din zonă. Este vorba despre stația Dridu, unde opresc autobuzele liniilor 331 și 112 care circulă spre Piața Presei.
O bucureșteancă a observat această problemă și a postat o avertizare pe pagina de Facebook „Iubesc Bucureștii Noi”. Tot acolo a adăugat și o fotografie cu unul dintre șobolani.
Mai mult decât atât, femeia a spus că prin zona respectivă trec copiii care merg la Școala Gimnazială nr. 178, asta pe perioada anului școlar:
Bună ziua.În stația de autobuz Dridu, unde circulă 331 și 112, sens spre Piața Presei, este plină de șobolani, practic sunt pe trotuar. Pe acolo trec copiii care merg la Școala 178.Primăria ce face?”
Unii bucureșteni, deranjați de cele văzute, au adăugat comentarii în care au dat vina pe Primăria Sectorului 1.
O femeie a adăugat un comentariu în care a susținut că tot cartierul „Bucureștii Noi” este plin de șobolani și că Primăria doarme:
Primăria doarme, cu d-na primar în frunte! Tot cartierul este plin de șobolani, nu am văzut așa ceva de 44 de ani de când trăiesc în cartierul ăsta. Au făcut Sectorul 1 praf.” (M. S.)
Mai mult decât atât, bucureșteanca care a postat pe Facebook a spus că a încercat să facă sesizare la Primăria Sectorului 1, însă, nu i-a răspuns nimeni.
Șobolanii sunt niște animale pe care nu ți-ai dori să le întâlnești, nici afară, dar mai ales în apartament. De asemenea, potrivit sănătatemaximă.com, pe lângă faptul că sunt înfricoșători, șobolanii pot transmite și boli, precum:
Este o boală care poate pune viață în pericol, care nu are în prezent tratament, leac sau vaccin. Simptomele includ: febra, oboseală, dureri musculare (în general la șolduri, spate și coapse), diaree, dureri abdominale, greață și vărsături.
Transmis, de regulă, de șoarecii care invadează casele oamenilor, acest virus prezintă, în prima etapă, următoarele simptome: greață, vărsături, dureri de cap, dureri musculare și lipsa poftei de mâncare. În cea de-a două etapă, persoană infectată va avea de suferit la nivel neurologic, putându-se îmbolnăvi de meningită, encefalită sau meningoencefalită.
Cunoscută mai mult sub denumirea de ciumă, celebra Moarte Neagră care a ucis milioane de oameni în Evul Mediu, pesta, ar putea să se strecoare și în interiorul casei tale. Cea mai întâlnită formă de ciumă este dată de mușcătura de un purice infectat. Dintre diferitele tipuri de ciumă (există mai multe: bubonică, septicemică, pneumonică), toate sunt cauzate de aceeași bacterie: Yersinia pestis. Diferitele tipuri sunt clasificate în funcție de nivelul la care a ajuns ciumă în organism: sistemul imunitar, sistemul sanguin și plămânii. Simptomele depind de tip. Tratamentul medical prompt prin administrarea de antibiotice este necesar pentru a trata boala și posibila moarte.
Unele rozătoare poartă bacteria salmonella în tractul lor digestiv. Făcând orice contact cu deșeurile lăsate de rozătoarele infectate, în special cu alimentele contaminate, există un risc semnificativ de a te infectă și tu cu această bacterie periculoasă. Printre simptomele acesteia se numără: frisoanele, febra, crampele abdominale, greață, vărsăturile și diareea.
După cum sugerează și numele, febra mușcăturii de șobolan este răspândită atunci când o persoană a fost mușcată sau zgâriată de o rozătoare care este infectată cu una dintre cele două tipuri de bacterii: Streptobacillus moniliformis sau Spirillum minus. Simptomele bolii includ: febra, erupții cutanate, dureri de cap, vărsături și dureri musculare.