O gașcă de pici din Sectorul 2 a luat atitudine și s-a apucat să strângă PET-uri aruncate pe jos. Copiii le-au dus la un supermarket și le-au reciclat. „Avem viitor!”

30 iun. 2023
258 Afișari
O gașcă de pici din Sectorul 2 a luat atitudine și s-a apucat să strângă PET-uri aruncate pe jos. Copiii le-au dus la un supermarket și le-au reciclat. „Avem viitor!”
O gașcă de pici din Sectorul 2 a luat atitudine și s-a apucat să strângă PET-uri aruncate pe jos. Copiii le-au dus la un supermarket și le-au reciclat. „Avem viitor!”. Sursa foto: Facebook/ Sector 2 - Informații și dezbateri

Câțiva copilași din Sectorul 2 al Capitalei au luat atitudine și s-au apucat să strângă și să recicleze PET-urile aruncate pe jos. Micuții au fost lăudați de mai mulți bucureșteni.

„Avem viitor!”

Patru copii din Sectorul 2 au observat că zona lor este cam poluată și ce s-au gândit? S-au gândit să strângă PET-urile aruncate pe jos și să le recicleze.

Micuții au dus toate PET-urile găsite pe jos la un supermarket care are un program de reciclare și le-au aruncat într-un aparat special.

Un bucureștean a observat momentul și le-a făcut o fotografie micuților. Ulterior, bărbatul a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Sector 2 – Informații și dezbateri”, unde le-a lăudat inițiativa.

Avem viitor!
Acești copii strângeau PET-urile de pe jos și le aruncau în aparatul de reciclat de la un supermarket! Bravo lor!” – C. M.
Mai mulți internauți au văzut postarea respectivă și au lăudat, la rândul lor, acțiunea copiilor, adăugând comentarii.
Câteva dintre comentarii
 • „De apreciat! Un exemplu pentru societate. Cinste celor implicați în educația lor!” – D. R.
 • „Bravooo!” – D. F. V. B.

În plus, un bucureștean a spus că și el face același lucru, când vede PET-uri aruncate pe jos le strânge și le duce la Auchan, care are un program de reciclare. Bărbatul a spus că supermarketul îți oferă 0,50 lei pentru fiecare PET/ doză/ sticlă reciclată.

Daaaa, și eu adun! La Auchan Bucur Obor se dă 0,50 de bani /pet, doză sau sticlă! În aplicația My Auchan. Oamenii se uită mirați la tine când te văd cu căruțul plin de PET-uri și doze. Pentru că noi, românii, suntem rușinoși, fuduli și săraci.” – M. L.

Care sunt supermarketurile din București care sprijină reciclarea

Mai multe supermarketuri din București și nu numai sprijină reciclarea și recompensează persoanele care aduc sticle/ doze sau PET-uri.

Auchan

Primul supermarket care sprijină această acțiune este Auchan, care oferă 0,5 lei per ambalaj.

Clienții Auchan, acolo unde sunt montate deja aparate automate de tip RVM, pot aduce ambalajele din PET cu o capacitate maximă de 3 litri, sticlă și aluminiu de maximum 1 litru, în schimbul unui voucher în valoare de 0,5 lei acordat exclusiv în baza cardului de fidelitate MyCLUB Auchan.

Punctele de reciclare din București

 • AFI Cotroceni;
 • Berceni;
 • Vitan;
 • Crângași;
 • Drumul Taberei;
 • Luica;
 • Obor;
 • Liberty;
 • La Strada;
 • Alexandriei;
 • Banu Manta;
 • Otopeni.

Kaufland

Kaufland este un alt supermarket care încurajează reciclarea. În perioada 28 iunie – 4 iulie 2023, persoanele care aduc PET-uri, sticle sau doze de aluminiu vor primi un voucher de 10% extra reducere la balsam de rufe.

Vino cu 5 recipiente (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu) la centrele de colectare selectivă din parcările magazinelor noastre și primești un voucher cu 10% Extra Reducere la articolele semnalizate cu bănuțul „Reciclezi și salvezi”.

În perioada 28 iunie – 04 iulie 2023 vei primi un voucher de 10% Extra Reducere față de prețul afișat la raft, pe care îl poți folosi în perioada 28 iunie – 04 iulie 2023 pentru a cumpăra orice produs din categoria BALSAM DE RUFE.” a transmis Kaufland

Penny

Campania intitulată ECOBONUS încurajează consumatorii să colecteze separat și să aducă PET-urile folosite la aparatele automate de colectare (RVM). Aceste aparate se regăsesc în nu mai puțin de 18 locații ale magazinelor Penny din București, deci cam oriunde te-ai afla în capitală ajungi destul de ușor și rapid într-un astfel de punct.

Interesant este că la minimum 10 PET-uri colectate, aparatele automate eliberează un tichet cu un cod unic prin intermediul căruia participanții sunt înscriși automat în tombolele săptămânale la care pot câștiga unul dintre cele 216 vouchere de cumpărături la Penny în valoare de 150 de lei fiecare, potrivit playtech.ro.

Câștigi, de asemenea, un voucher în valoare de 10 lei, dacă dai spre reciclare 20 de sticle Dorna din 100% PET reciclat.

Perioada de desfășurare a tuturor campaniilor de reciclare pot fi găsite pe site-ul fiecărui supermarket, anume:

Te-ar putea interesa și:

Cookies