O firmă care presta servicii de catering a fost închisă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli în urma unui control. Aceasta furniza produse pentru mai multe unități de învățământ și instituții din București.
ANPC a amendat firma și a fost închisă temporar
ANPC a transmis marți, printr-un comunicat de presă, că s-a efectuat un control de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) la operatorul economic S. F. C. Întreprindere Individuală, în urma unei sesizări primite de la un consumator, conform News.ro.
Firma oferea servicii de catering pentru copiii din cadrul a 12 unități de învățământ și instituții din București, dar și din localitatea Bolintin, din județul Giurgiu.
Aceasta este lista cu cele 12 unități la care se furnizau serviciile de catering:
- Școala Nr. 200, Sector 3,
- Școala Nr. 51, Sector 2,
- Școala Banu Băleanu, Bolintin Vale, judeţul Giurgiu,
- Fundaţia Romanian Angel Appeal,
- Crucea Roşie Bucureşti,
- Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif,
- Disney Land SRL,
- Gokids Educational SRL,
- Asociaţia Ioni – Academia Copiilor,
- Asociaţia pentru Evoluţie – ROTAS,
- I&G Smart Vision SRL,
- Cireşel şi Cireşica SRL.
Neregulile care s-au descoperit în urma controlului:
- materii prime cu data limită de consum depăşită,
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare care aveau rugină, vopsea exfoliată, chedere depreciate, impurităţi, praf, gheaţă în strat masiv,
- utilizarea bureţilor de sârmă pentru vase,
- coşuri pentru colectarea gunoiului menajer neacoperite,
- vase şi ustensile de bucătărie uzate, cu arsură în strat masiv,
- folosirea unor echipamente de gătire (aragaz, hotă, cuptor) neigienizate, cu urme de uzură, grăsime solidificată, arsură în strat masiv,
- lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire,
- lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului utilizat,
- schimbarea stării termice a produselor din carne,
- depozitarea produselor de panificaţie în razele directe ale soarelui,
- păstrarea preparatelor finite calde neacoperite, depozitate la temperatura mediului din încăpere, aşezate pe un rastel cu depuneri masive de impurităţi şi praf,
- existenţa pereţilor, a tavanului şi pavimentului neigienizate cu pete, vopsea exfoliată şi plăci fisurate,
- lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele care pot declanșa alergii pe documentul de însoţire a mărfii sau în listele de meniu,
- depozitarea cărnii pentru ciorbă separat de preparat.
Operatorul economic a fost amendat cu suma de 10.000 de lei, iar unitatea a fost închisă temporar, până la remedierea problemelor.
Te-ar mai putea interesa și: