O firmă care i-a aparţinut lui Nini Săpunaru, cercetată penal

de:
24 aug. 2013
0 afișări
O firmă care i-a aparţinut lui Nini Săpunaru, cercetată penal

După ce fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare în dosarul „Transformatorul”, iar Ovidiu Silaghi, cel care trebuia să-l înlocuiască urmează a fi urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a propus pe Nini Săpunaru pentru preluarea conducerii Ministerului Transporturilor.

Însă, deși liderul PNL a declarat în urmă cu trei zile că persoana propusă pentru preluarea funcției de ministru al Transporturior are greutate politică şi experienţă administrativă, iar vreme de ani de zile nu a avut probleme cu ANI şi nici cu DNA, EVZ a descoperit că Nini Săpunaru, preferatul lui Antonescu pentru Transporturi, are un dosar la Iaşi.

Potrivit declaraţiei de avere, Nini Săpunaru a menţionat, pe 13 iunie 2013, că deţine 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL din Focşani. Ulterior, potrivit informațiilor disponibile la Registrul Comerțului, fostul șef al vămilor a renunțat la acțiunile pe care le deținea în cadrul firmei, care este acum urmărită penal. În prezent, unicul proprietar al societății este Dorinel Modreanu, cumnatul lui Săpunaru.

„Este vorba despre o anchetă a DNA Iaşi, care a demarat acum un an. Procurorii anchetează o serie de contracte pe care le-a încheiat firma”, a declarat Dorinel Modreanu. 

SC Euro Proiect SRL din Focşani, la care Nini Săpunaru a deţinut, până acum câteva săptămâni, 49,5% din acţiuni, a încheiat zeci de contracte cu diverse instituţii de stat. Potrivit declaraţiilor de interese ale deputatului de Vrancea, Euro Proiect a primit în ultimii doi ani 41 de contracte de la diverse primării din localităţi ce aparţin de judeţul pe care îl reprezintă în Parlament. Toate aceste contracte au fost obţinute de firma fostului şef al vămilor prin metoda achiziţiei directe. Niciunul din cele 41 de contracte nu a fost obţinut prin licitaţie publică.

Cookies