ARHIVA B365

O fetiță din Vaslui a fost VIOLATĂ de tatăl său. Avocatul Poporului s-a AUTOSESIZAT

UPDATE 14:20 – Avocatul Poporului s-a autosesizat, solictând demararea unei anchete, prin Biroul Teritorial Iași al Instituției, în localitatea de unde provine minora și la sediul Direcției Generale pentru Protecția Copilului Iași.

„Este vorba despre un caz absolut șocant. Punându-se problema încălcării unor drepturi fundamentale, ne-am autosesizat și am dispus să se facă unele verificări prin intermediul Biroului Teritorial Iași, atât la primăria comunei, cât și la sediul Direcției Generale pentru Protecția Copilului Iași. Am reținut din informațiile transmise de mass-media, că organele de urmărire penală au fost sesizați, s-a dispus arestarea preventivă a bărbatului, astfel încât măsurile noastre se referă la celelalte instituții pe care le-am menționat”, a declarat Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, la Realitatea TV.

Fetița, din județul Vaslui, a anunțat poliția pentru că mama sa nu a crezut-o, potrivit romaniatv.net.

Minora, în vârstă de 13 ani, a fost abuzată de mai multe ori chiar de tatăl său, sub ochii surorii mai mici de doare nouă ani.

Disperată, copila vrut să se sinucidă şi a mers la farmacie pentru a lua pastile, însă, farmacistele nu au vrut să-i vândă.

Ajunsă la capătul puterilor, micuţa a sunat la 112 pentru a cere ajutorul poliţiştilor.

Tatăl fetei a fost arestat pentru 30 de zile, iar fetele de 13 şi nouă ani au ajuns Centrul de minori din Bârlad, mai arată sursa citată. 

CITEȘTE ȘI: O școală nouă din Vaslui, DĂRÂMATĂ DIN GREȘEALĂ. Trebuia dărâmată școala veche


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button