O fetiță de doar 1 an are corneea arsă după o vizită la Spitalul Victor Gomoiu din București. Copilul și tatăl au fost expuși timp de o oră la raze UV

16 ian. 2023
398 Afișari
O fetiță de doar 1 an are corneea arsă după o vizită la Spitalul Victor Gomoiu din București. Copilul și tatăl au fost expuși timp de o oră la raze UV
O fetiță de doar 1 an are corneea arsă după o vizită la Spitalul Victor Gomoiu din București. Copilul și tatăl au fost expuși timp de o oră la raze UV | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

O fetiță de numai un an a ajuns să aibă corneea arsă din cauza neglijenței cadrelor medicale de la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din București. Copilul, alături de tatăl acesteia au fost puși să aștepte într-un container în care era aprinsă o lampă cu ultraviolete.

O fetiță de doar 1 an are corneea arsă

Părinții fetiței au mers cu cea mică la spital din cauza unei răceli. Aceștia au dus copilul la camera de gardă din cadrul Spitalului de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală și au intrat la triaj, într-un container.

Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soțul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă”, a declarat mama fetiței, pentru conform Observator.ro.

Bărbatul și copilul au așteptat timp de o oră ca medicul de gardă să vină și să consulte bebelușul. Atunci când doamna doctor a intrat, a stins lampa, a consultat copilul și a plecat.

Bebelușul și tatăl și-au pierdut vederea pentru câteva ore

Ajunși acasă, atât copilul, cât și tatăl au trecut prin clipe groaznice, acuzând dureri mari de ochi. Din cauza razelor ultraviolete la care au fost expuși, cei doi și-au pierdut vederea pentru câteva ore.

Pe lângă asta, piele de pe față a început să li-se desprindă. Din cauza durerilor, fetița de doar un an nu a putut mânca sau bea apă și a plâns continuu, după cum povestesc părinții acesteia.

Fetița s-a trezit plângând și nu putea să deschidă ochii, a declarat tatăl copilului

Vlad Coste, directorul Spitalului Victor Gomoiu, a aflat despre acest incident la două zile. Acesta l-a sunat pe tatăl fetiței și si-a cerut scuze pentru situația creată. De asemenea, acesta a asigurat părinții că persoana responsabilă va fi sancționată pentru neglijență.

Asistentul ce i-a trimis pe cei doi să aștepte în containerul unde funcționa lampa UV este acum anchetat de către superiorii săi.

A fost neglijent. Nu va rămâne nesancționat, asta e sigur. Demiterea este o posibilitate, directorul spitalului.

Urmează să se decidă dacă asistentul respectiv va fi sau nu demis din funcție pentru neglijență.

Cookies