O fetiță de 3 ani a fost mușcată de un câine lăsat nesupravegheat, în Snagov. Copila a fost operată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București

28 mart. 2023
204 Afișari
O fetiță de 3 ani a fost mușcată de un câine lăsat nesupravegheat, în Snagov. Copila a fost operată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București
O fetiță de 3 ani a fost mușcată de un câine lăsat nesupravegheat, în Snagov. Copila a fost operată la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. Imagine simbol: Unsplash

O fetiță de 3 ani a fost mușcată de față de un câine, în timp ce se juca cu el. Incindentul s-a petrecut luni seară, în Snagov, județul Ilfov.

Câinele, lăsat nesupravegheat cu copilul, era al unui tânăr de 27 de ani din Snagov.

Fetița a fost operată de urgență

Conform Antena 3 CNN, fetița a fost operată de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

În prezent, fetița este în stare stabilă în urma operației. Autoritățile au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de neluare a măsurilor de prevenire a atacului de către proprietarul câinelui.

Potrivit IPJ Ilfov, polițiștii din Snagov au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că luni, 27 martie 2023, în jurul orei 19:00, un copil a fost mușcat de un câine maidanez. Fetița se afla pe strada Intrarea Dealul Morii.

Copila se juca cu câinele, iar animalul a atacat-o ulterior.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Snagov care au sesizat autoritățile locale din Gruiu pentru a interveni în zonă.

Atât tatăl fetiței, cât și proprietarul câinelui, au fost audiați. Stăpânul câinelui trebuie să răspundă în fața autorităților pentru că nu a avut grijă de animal.

Victima se află în prezent la Spitalul Grigore Alexandrescu din București,

Un copil de 9 ani a fost mușcat de un câine în Sectorul 1

În urmă cu doar câteva zile, un copil în vârstă de 9 ani a fost atacat de un ciobănesc german într-un complex rezidențial din Sectorul 1 al Capitalei.

Copilașul se afla afară cu bona sa atunci când a fost atacat de câinele respectiv.

Conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN, ciobănescul german a ieșit dintr-o curte, deoarece proprietarii au lăsat poarta întredeschisă.

În urma atacului, minorul a suferit răni la nivelul mâinilor, al capului și al toracelui.

La fața locului s-au prezentat atât polițiștii, cât și un echipaj medical care să ofere îngrijirile necesare.

Ulterior, cel mic a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgență Grigore Alexandrescu pentru a fi tratat.

În București nu există un recensământ al câinilor fără stăpân

În urma tragicului eveniment din luna ianuarie, mai exact moartea femeii omorâte de câini în zona Lacul Morii, primarul Ciprian Ciucu a declarat că:

Dacă în anii anteriori se capturau cca. 8000 de caini pe ani, în 2022, capturarea a ajuns la cca. 1500 de câini pe an. Conform estimărilor specialiștilor, în acest moment avem undeva la 8.000 de câini fără stăpân”

Însă, în urma unei solicitări făcute către ASPA, în baza legii 544/2001 privind accesul liber la informațiile publice, ASPA a comunicat că nu există un recensământ al câinilor fără stăpân de pe raza Municipiului București.

S-a precizat doar faptul că numărul total al câinilor maidanezi capturați în ultimii 5 ani este 11.479.

În anul 2022, au fost sterilizați 833 de câini fără stăpân din Municipiul București.

Te-ar putea interesa și:

Cookies