O fetiță de 3 ani a căzut în râul Dâmbovița și mama ei a sărit pentru a o salva. Polițiștii au reușit să le scoată pe amandouă din apă

12 iul. 2023
1641 Afișari
O fetiță de 3 ani a căzut în râul Dâmbovița și mama ei a sărit pentru a o salva. Polițiștii au reușit să le scoată pe amandouă din apă
O fetiță de 3 ani a căzut în râul Dâmbovița și mama ei a sărit pentru a o salva. Polițiștii au reușit să le scoată pe amandouă din apă | Sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei

În dimineața zilei de 12 iulie, o fetiță în vârstă de 3 ani a fost salvată de polițiști din râul Dâmbovița. Mama acesteia a sărit pentru a-și salva fata, iar agenții au reușit să o scoată din apă și pe aceasta.

O fetiță de 3 ani a fost salvată din Râul Dâmbovița

Întâmplarea a avut loc în jurul orei 06:00 atunci când cineva a sunat la numărul de urgență 112 pentru a sesiza faptul că o fetiță de a căzut în Râul Dâmbovița. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a o salva. Acesta este comunicatul transmis de Poliția Capitalei, conform News.ro:

La data de 12 iulie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 26 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 06.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că o fetiţă ar fi căzut în râul Dâmboviţa.

Întrucât s-a constatat că aspectele sesizate se confirmă, poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au acţionat imediat şi au pătruns în apa râului, reuşind să scoată din apă pe fetiţă şi pe mama acesteia, care a intrat în apă pentru a o salva.

Totodată, agenții de poliție le-au oferit primele îngrijiri medicale fetiței și mamei acesteia până în momentul în care un echipaj de prim ajutor a ajuns la fața locului. Acestea erau cooperante și conștiente.

Atât fetiţa, în vârstă de aproximativ 3 ani, cât şi mama acesteia au fost duse la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri medicale suplimentare.

Din primele cercetări realizate, s-a stabilit că fetiţa ar fi aruncat cu o piatră în apă, iar în acel moment s-a dezechilibrat şi a căzut în apă.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt.

Peste 20 de salvatori au intervenit într-o misiune. Un bărbat de 400 de kilograme a avut nevoie de îngrijiri medicale

Peste 20 de salvatori, pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul ISU București Ilfov și UPU-SMURD Floreasca au intervenit, luni, 10 iulie, pentru salvarea unui bărbat care a fost diagnosticat cu obezitate morbidă, cântărind aproape 400 kilograme. Acesta acuza dificultăți locomotorii. Aceasta a fost declarația ISUBF:

Împreună, pentru a salva o viață! O misiune atipică, cu angrenaj impresionant de forțe a avut loc astăzi, în București, unde, peste 20 de salvatori, pompieri, paramedici, medici și asistenți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, respectiv UPU-SMURD Floreasca au intervenit pentru salvarea unui bărbat diagnosticat cu obezitate morbidă, de aproximativ 400 kg, care acuza dificultăți locomotorii.

Echipajele medicale SMURD au aflat că bărbatul suferise un accident vascular. Pacientul a fost transportat urgent la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Misiunea a fost una foarte dificilă.

În comunicatul transmis de Mediafax se arată următoarele:

Dificultatea misiunii a constat în extragerea bărbatului și transportarea acestuia până la autospeciala transport victime multiple, aflată în dotarea pompierilor salvatori.

Astfel, pentru soluționarea acestui caz dificil, au fost dislocate patru autospeciale cu apă și spumă, două autospeciale transport victime multiple, o autoscară, o descarcerare grea, o ambulanță SMURD terapie intensivă mobilă, toate fiind încadrate cu peste 20 de salvatori.

În urma intervenției salvatorilor, bărbatul a fost transportat în siguranță la o Unitate de Primiri Urgențe.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies