O fetiță de 10 ani a văzut că fratele ei nu se simte bine și a sunat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor. Părinții celor doi au deficiențe de auz și vorbire

13 feb. 2022
1093 Afișari
O fetiță de 10 ani a văzut că fratele ei nu se simte bine și a sunat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor. Părinții celor doi au deficiențe de auz și vorbire
O fetiță de 10 ani a văzut că fratele ei nu se simte bine și a sunat la 112 pentru a cere ajutorul medicilor. Părinții celor doi au deficiențe de auz și vorbire. Sursa foto: Unsplash

Exemplu de responsabilitate dat de o fetiță de doar 10 ani din Oradea. Văzând că fratele său nu se simte bine, aceasta a apelat numărul de urgență 112 și a cerut ajutorul medicilor. Cea mică a luat inițiativă și a vorbit cu dispecerul deoarece părinții celor doi nu puteau vorbi, ambii adulți având deficiențe de vorbire și auz.

La doar 10 ani, fetița a realizat că este singura care îl poate ajuta pe fratele său care nu se simte bine. Acesta are 11 ani și potrivit înregistrării apelului, se simțea rău și vărsase. Mai mult, ambii părinți sunt surdomuți, astfel că nu puteau vorbi la telefon cu operatorii de la numărul de urgență 112. Interacțiunea a fost publicată de Seviciul de Telecomunicații Speciale, inițiativa fetei fiind lăudată pe contul de Facebook al instituției.

O fetiță de 10 ani a sunat la 112 și a cerut ajutor pentru fratele său

STS a publicat întregul dialog dintre fetița de 10 ani din Oradea și dispecerul care a preluat apelul de urgență:

Operator 112: 112, ce urgență aveți?

Fetița: Alo, bună ziua. Fratelui meu îi este rău, este palid și a vărsat de două ori.

Operator 112: Câți ani are?

Fetița: 11.

Operator 112: Pe tine cum te cheamă?

Fetița: M. E.

Operator 112: Câți ani ai?

Fetița: 10 ani.

Operator 112: Părinții tăi sunt acasă?

Fetița: Da, dar sunt surdomuți.

Operator 112: O să vorbesc la ambulanță, rămâi la telefon, să nu închizi.

Potrivit reprezentanților STS, fetița a fost stăpână pe sine și a comunicat dispecerului ce simptome avea fratele său și a cerut ajutor medical cât mai repede pentru acesta. Mai mult, fetița a ascultat indicațiile operatoarei STS și a urmărit sfaturile acesteia până când a fost făcută legătura cu serviciul de ambulanță.

„Decizii mari chiar și pentru cei mici”. STS laudă inițiativa fetei

În ciuda vârstei sale, fetița a dat dovadă de responsabilitate ieșită din comun, potrivit STS, fiind un exemplu că „responsabilitatea nu vine neapărat odată cu vârsta. Uneori, vine din nevoia de a-i ajuta pe cei dragi aflați în pericol”.

„Apelul este dovada actului necondiționat de angajament luat de un copil de 10 ani pentru a-și salva fratele. Decizii mari chiar și pentru cei mici. Această fetiță a luat o decizie curajoasă și ne-a dat o lecție civică: știe să sune la 112 atunci când are o urgență.”, se arată în postarea STS.

Cookies