O femeie fără mașină a găsit o soluție pentru a-și duce cățelul la sterilizat. L-a pus într-o roabă și a plecat spre Periș, județul Ilfov, unde animalele pot fi sterilizate gratuit

13 oct. 2023
9917 Afișari
O femeie fără mașină a găsit o soluție pentru a-și duce cățelul la sterilizat. L-a pus într-o roabă și a plecat spre Periș, județul Ilfov, unde animalele pot fi sterilizate gratuit
O femeie fără mașină a găsit o soluție pentru a-și duce cățelul la sterilizat. L-a pus într-o roabă și a plecat spre Periș, județul Ilfov, unde animalele pot fi sterilizate gratuit. Sursa foto: Facebook/ Protecția Animalelor CJ Ilfov

În comuna Periș din județul Ilfov se desfășoară o campanie de sterilizări gratuite. Deși clinica care se ocupă de campanie asigură transportul, o femeie a decis să-și aducă cățelul la sterilizat într-o roabă. Gestul femeii a fost lăudat de Protecția Animalelor CJ Ilfov.

„Noi considerăm că puterea exemplului e mare”

Stăpâna unui cățel a făcut un gest impresionant, care a uimit sute de persoane.

Protecția Animalelor CJ Ilfov a povestit pe pagina de Facebook cum o femeie a cărui câine trebuia sterilizat a decis să îl aducă cu roaba la cabinet, fără a cere ajutorul nimănui. Bineînțeles, câinele a fost pus într-o cușcă, iar cușca a fost pusă în roabă.

Deși clinica Animal Society asigura transport, doamna a preferat să se descurce pe cont propriu.

Unii fac totul. Tot ce pot. Numai să rezolve problema, să facă diferența. Doamna din fotografie nu a avut mașină să aducă câinele la sterilizat, în locația noastră din Periș. Știa că asigurăm transportul atunci când e cazul, dar a ales să-l aducă cu roaba.

Femeia care și-a adus cățelul cu roaba la sterilizat
Femeia care și-a adus cățelul cu roaba la sterilizat. Sursa foto: Facebook/ Protecția Animalelor CJ Ilfov

Protecția Animalelor a lăudat gestul femeii, spunând că există persoane care, deși stau aproape de clinică, solicită transport.

Noi considerăm că puterea exemplului e mare. Ne dorim ca toți oamenii să conștientizeze că implicarea face diferența. Din păcate, avem și persoane care cer transport deși stau la mai puțin de 500 de metri de locație, iar câinele e foarte mic. Dar din paradoxuri, învățăm.

Despre campania gratuită de sterilizare

Clinica Animal Society, în parteneriat cu Protecția Animalelor CJ Ilfov, organizează în perioada octombrie – decembrie o campanie gratuită de sterilizare.

Campania este desfășurată în comuna Periș din județul Ilfov, pe Str. Bisericii nr. 2.

Sunt sterilizate doar animale de rasă comună. De luni până joi sunt sterilizați câini, iar vineri pisici.

Totodată, regulile care trebuie respectate de către stăpâni sunt următoarele:

  • Animalele care urmează să fie sterilizate, să nu fie hrănite cel puțin 12 ore înainte de intervenție.
  • Programările se fac doar telefonic, la numărul de telefon 0751 235 009.
  • Echipa de teren poate oferi transport, dar numai în situații particulare, care necesită implicare și mobilizare.

Te-ar putea interesa și:

Cookies