O femeie din București povestește cum „a dus o luptă crâncenă” cu o insectă Călugăriță. Subiectul a stârnit amuzamentul internauților: „Noroc că nu v-a mâncat!”

07 aug. 2023
1315 Afișari
O femeie din București povestește cum „a dus o luptă crâncenă” cu o insectă Călugăriță. Subiectul a stârnit amuzamentul internauților: „Noroc că nu v-a mâncat!”
O femeie din București povestește cum „a dus o luptă crâncenă” cu o insectă Călugăriță. Subiectul a stârnit amuzamentul internauților: „Noroc că nu v-a mâncat!”. Imagine simbol: Pexels

O femeie din București a povestit în mediul online cum „a dus o luptă crâncenă”, în balcon, cu o insectă Călugăriță, ba chiar aceasta s-a și „înfoiat” la ea. Doamna a vrut să afle de la internauți dacă insecta este periculoasă, dar subiectul a stârnit amuzamentul celorlalți.

Frica de insecte este reală și poartă numele de „entomofobie” sau „insectofobie”. Dacă ție ți se par drăguțe insectele, este posibil ca o altă persoană, cu această teamă, să paralizeze de frică când se gândește la ele sau când le vede. Aceste persoane sunt conștiente de teama lor, dar le este foarte greu să facă față și, de cele mai multe ori, au nevoie de ajutor de specialitate.

O femeie din București „a dus o luptă crâncenă” cu o insectă Călugăriță

În acest weekend, o femeie din București a postat un mesaj pe grupul de Facebook „Cetatean Sector 3”, unde povestea despre lupta crâncenă pe care a avut-o, în balcon, cu o insectă Călugăriță.

Doamna spune că trăiește în Capitală de 49 de ani, dar nu a văzut niciodată o asemenea insectă. Așa că a decis să-i întrebe pe vecinii de cartier dacă știu informații despre originea ei, dar și dacă este periculoasă:

Acum câte va zile am văzut această insecta Călugărița chiar în fața blocului pe lângă piața bobocica. Aseară am dus o lupta crâncenă cu ea în balcon ca să o dau afară din casa mea se infoia la mine 🧐 de 49 de ani de București eu nu am mai întâlnit astfel de insectă. Ce știți despre originea ei și cât este de periculoasă?

Mesajul a fost însoțit și de o poză:

Sursa foto: Cetatean Sector 3
Sursa foto: Cetatean Sector 3

Subiectul a stârnit amuzamentul internauților

Postarea a strâns 220 de reacții și peste 170 de comentarii, până când autoarea a decis să oprească comentariile. Iată câteva răspunsuri:

  • „Aveți grijă că fură din casă!”
  • „Noroc că nu v-a mâncat!”
  • ”A venit cu cfr-ul de a întârziat așa mult”
  • „Sub nici o formă nu o lăsați în apartament, fură televizoare și le bagă la amanet”
  • „Bine ca ați dat-o afară, că mai plătești și la întreținere cu un membru în plus”

Au fost și internauți care i-au explicat doamnei că insecta este inofensivă și că nu are de ce să-și facă griji:

  • „Am avut grijă de ea aproape o săptămână, până a hotărât să plece. Sunt drăguțe și inofensive”
  • „Și la noi la intrarea în bloc… Foarte drăguț”
  • „Pare o călugăriță. Nu face rău oamenilor. S-a așezat una lângă cafeaua mea la o terasă, e inofensivă”

Informații despre „Mantis religiosa”

Denumirea populară a insectei este „Călugăriță”, dar ea se numește Mantis religiosa. Provine din familia Mantidae și se întâlnește în lunci, stepe, la liziera pădurilor. Preferă povârnișurile uscate și însorite, potrivit Wikipedia.

Călugărița este prădătoare, consumând doar anumite specii de insecte. Este inofensivă pentru oameni, dar este cunoscută pentru canibalism: în majoritatea cazurilor, după fecundare, femela îl devorează pe mascul.

Este întâlnită în Europa, Asia, până în Siberia și Extremul Orient, Africa. Specia a fost introdusă în America de Nord și Australia. În Republica Moldova este răspândită pe întreg teritoriul.

Cookies