O femeie din București a fost bătută și obligată să se prostitueze. Tânăra nu primea nici un ban, proxeneții fiind cei care încasau toate veniturile

11 aug. 2023
1840 afișări
O femeie din București a fost bătută și obligată să se prostitueze. Tânăra nu primea nici un ban, proxeneții fiind cei care încasau toate veniturile
O femeie din București a fost bătută și obligată să se prostitueze. Tânăra nu primea nici un ban, proxeneții fiind cei care încasau toate veniturile. Imagine simbol: FreePik

O femeie din București a fost obligată de către doi proxeneți să practice prostituția. Toți banii obținuți de femeie erau păstrați exclusiv de către bărbați.

Femeia a crescut la orfelinat

O tânără a fost forțată de către doi bărbați să se prostitueze în mai multe locații din județul Teleorman și din București.

Conform Gândul, tânăra a crescut la o casă de copii, după ce a fost abandonată de părinți. Femeia nu a primit niciun ajutor din partea familiei și, astfel, a devenit victima unor proxeneți care au forțat-o, folosind agresiunea fizică și psihică, să practice prostituția.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, toți banii obținuți de femeie erau păstrați exclusiv de către „pești”:

S-a reținut că pe parcursul anului 2022 inculpații, profitând de starea de vulnerabilitate a unei persoane vătămate majore, au adăpostit-o într-un imobil din municipiul Alexandria și prin folosirea de violențe fizice și psihice au obligat-o la practicarea prostituției, fie în locația respectivă, fie în alte imobile situate în județul Teleorman sau municipiul București.

Victima a fost transportată și supravegheată în mod constant de cei doi inculpați, care și-au însușit sumele de bani obținute din exploatarea acesteia.”

Proxeneții au fost arestați pentru 30 de zile

Polițiștii au efectuat mai multe percheziții domiciliare și au găsit și ridicat telefoane mobile, documente de stare civilă ale victimei, precum și alte mijloace de probă.

Potrivit Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), pe data de 9 august 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, a dispus arestarea, pentru 30 de zile, a ambilor inculpați în cauză.

Bărbații au fost arestați pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor București.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” se mai arată în comunicat.

Te-ar putea interesa și:

Cookies