O femeie de 51 de ani, înşelată printr-un SMS de 3.700 de lei

de:
16 iun. 2011
0 Afișari
O femeie de 51 de ani, înşelată printr-un SMS de 3.700 de lei

Doi tineri prahoveni, arestaţi pentru alte fapte şi încarceraţi, în vârstă de 34 de  ani şi, respectiv, de 23 de ani, trimiteau SMS-uri unor oameni aleşi aleatoriu şi încercau să îi ademenească, anunţându-i că sunt câştigătorii unor concursuri şi menţionau în mesaj numărul de telefon disponibil pentru detalii suplimentare.

Cei care voiau să afle anumite detalii despre ceea ce au câştigat, îi sunau pe cei doi recidivişti, de la care aflau că, pentru a intra în posesia premiilor, trebuie să trimită, prin intermediul unui mandat, o sumă de bani, care, era apoi încasată de o altă femeie de 39 ani, din judeţul Prahova.

Joi, poliţiştii au făcut percheziţii la domiciliul femeii şi în camerele în care sunt încarceraţi cei doi bărbaţi şi au confiscat telefoanele mobile utilizate pentru înşelăciune, dar şi alte mijloace de probă.

Cei trei sunt acum cercetaţi pentru că, în perioada 31 mai – 01 iunie, i-au trimis un SMS unei bucureştene în vârstă de 51 de ani. Femeia a fost înşelată de cei doi bărbaţi şi a urmat întocmai paşii indicaţi. Plasa întinsă de cei doi puşcăriaşi i-a adus femeii un prejudiciu de 3.700 de lei, care nu a fost recuperat.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au mai înşelat alte şase persoane din diferite oraşe.

Cercetările sunt continuate poliţiştii Secţiei 13, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu cei doi arestaţi în altă cauză şi cu femeia de 39 de ani, în stare de reţinere. Tânăra va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, cu propunerea de arestare preventivă.

Cookies