O femeie a fost atacată de doi câini Cane Carso pe digul de la Lacul Morii. A sărit peste dig și s-a salvat. Proprietarul animalelor, amendat cu 50 de lei

17 feb. 2023
2711 afișări
O femeie a fost atacată de doi câini Cane Carso pe digul de la Lacul Morii. A sărit peste dig și s-a salvat. Proprietarul animalelor, amendat cu 50 de lei
O femeie a fost atacată de doi câini Cane Carso pe digul de la Lacul Morii. A sărit peste dig și s-a salvat. Proprietarul animalelor, amendat cu 50 de lei. Sursa foto: Facebook - ASPA București

O femeie a fost atacată de doi câini Cane Corso care au scăpat din curtea casei stăpânului lor, tot în zona Lacul Morii. Femeia ieșise la plimbare cu propriul câine când a fost atacată. A  reușit să se salveze la limită, iar câinii au fost capturați de angajații ASPA.

O femeie a fost atacată de doi câini Cane Corso pe digul de la Lacul Morii

Doi câini din rasa Cane Corso, femelă și mascul, au scăpat din curtea casei stăpânului lor și hoinăreau liberi pe câmpul de la Lacul Morii. O femeie, care se plimba pe lângă digul din zona respectivă, a fost atacată de cei doi patrupezi. Au început să alerge către ea și i-au atacat cățelușa, transmite ASPA pe pagina sa de Facebook.

Cuprinsă de panică, femeia sărit dincolo de dig, pe o porțiune înclinată de beton ce dă înspre apă.

Decizia pe care a luat-o într-un moment de impulsivitate a fost salvatoare. Câinii au urmat-o, femeia a reușit să sară înapoi pe dig, dar animalele agresive au rămas blocate pe porțiunea din apropierea apei. Sunt animale mari, care n-au reușit să facă saltul înapoi. Câinii care au atacat cântăresc 50-60 de kilograme fiecare.

Atacul a fost sesizat prin 112, iar angajații ASPA s-au dus la locația indicată. Cele două animale au fost capturate în prezența Jandarmeriei, a polițiștilor de la Secția 20 și a organelor de lege ale Poliției Locale a Sectorului 6.

Câinii au fost capturați, iar proprietarul a fost amendat

Cei doi câini au fost verificați pentru a afla dacă sunt microcipați, astfel aflându-se că doar unul dintre aceștia era înregistrat în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS), iar celălalt nu. Proprietarul a fost contactat de polițiștii Secției 20, acesta locuind pe strada Drumul La Roșu, adică drumul de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

Câini Cane Corso capturați. Sursa foto: Facebook - ASPA București
Câini Cane Corso capturați. Sursa foto: Facebook – ASPA București

Câinii au fost restituiți proprietarului, care a fost sancționat conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși.

ASPA consideră că amenda primită de proprietar, ce poate fi plătită în minim 15 zile la jumătatea valorii ei, adică 50 de lei, este mult prea mică pentru a contribui la responsabilizarea reală a proprietarului. Iar aceasta nu ar fi singura problemă, mai spun reprezentanții  ASPA:

Pentru nemicrociparea celui de-al doilea câine amenda ar fi fost de 5.000 lei, însă polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă. Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine.

ASPA solicită public tuturor autorităților să realizeze verificări amănunțite în curțile oamenilor din zona Lacul Morii și să aplice sancțiuni atunci când legea este încălcată.

Este locul în care acum o lună, o femeie a fost ucisă de o haită de câini. Tragedia a readus în dezbaterea publică marea problemă a câinilor fără stăpân din București.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies