O femeie a fost atacată de 20 de câini maidanezi în București. Este internată la spital cu răni multiple

20 apr. 2022
1032 Afișari
O femeie a fost atacată de 20 de câini maidanezi în București. Este internată la spital cu răni multiple
O femeie a fost atacată de 20 de câini maidanezi în București. Este internată la spital cu răni multiple. Sursa foto: Pexels

O femeie de 43 ani a fost atacată de 20 de câini maidanezi în București. Este internată la spital cu multiple răni la mâini și la picioare.

O femeie a fost atacată de 20 de câini maidanezi în București

O femeie în vârstă de 43 de ani a fost atacată miercuri, 20 aprilie 2022, de o haită de 20 de câini fără stăpân. Surse judiciare au declarat pentru G4Media că incidentul s-a petrecut pe podul „La Roșu” de pe Lacul Morii din Sectorul 6 al Capitalei.

Femeia a fost transportată la spital, conștientă, dar din cauza mușcăturilor, are multiple răni la mâini și la picioare.

Poliția Capitalei a declarat într-un comunicat de presă că, miercuri dimineață, în jurul orei 09:20, Secția 20 de Poliție a fost sesizată de către o persoană, prin apel la numărul unic de urgență 112, cu privire la faptul ca a observat pe câmpul aflat în apropierea digului Lacului Morii, o femeie care a fost atacată de mai mulți câini.

La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii, dar și un echipaj de prim-ajutor.

Este internată la spital cu răni multiple

DGPMB transmite că femeia a fost identificată și a fost transportată la spital, prezentând mai multe plăgi mușcate.

„A fost anunțată Autoritatea pentru Suprevegherea și Protecția Animalelor. Sunt desfășurate activități de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, transmite Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București.

Ce declară Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a declarat pentru B365.ro că zona în care s-a produs agresiunea ar putea fi în localitatea Chiajna, nu în Sectorul 6 al Capitalei. Potrivit informațiilor transmise de PS6, Poliția Locală Sector 6 nu a fost sesizată în acest caz.

Primaria Sectorului 6 nu are competențe pe zona animalelor fără stăpân. Serviciul de ecarisaj se află la ASPA, autoritate care se află în subordinea Primăriei Municipiulu București.

Chiar și asa, de-a lungul timpului, Poliția Locală Sector 6 a anunțat ASPA ori de câte ori a întâlnit pe raza sectorului câini care nu avea stăpân.

Astfel:

  • în 2019 – au fost înregistrate 93 de sezizări,
  • în 2020 – au fost înregistrate 109 sesizări,
  • în 2021 – au fost înregistrate 59 de sesizări,
  • în primele trei luni ale anului 2022 – au fost înregistrate 7 solicitări de intervenție.
Cookies