O fată de 13 ani a fost bătută de un grup de adolescente în Parcul IOR. Mama sa, asistentă pe ambulanță, a dus-o la urgențe și i-a acordat plângând îngrijiri medicale

10 iul. 2023
14311 afișări
O fată de 13 ani a fost bătută de un grup de adolescente în Parcul IOR. Mama sa, asistentă pe ambulanță, a dus-o la urgențe și i-a acordat plângând îngrijiri medicale
O fată de 13 ani a fost bătută de un grup de adolescente în Parcul IOR. Mama sa, asistentă pe ambulanță, a dus-o la urgențe și i-a acordat plângând îngrijiri medicale | Sursa foto: Freepik

O fetiță de 13 ani a fost bătută cu brutalitate în parcul IOR din București, vineri, 7 iulie. Vinovate ar fi fost trei adolescente, de vârste apropiate. Copila a fost dusă la spital având pe corp semne de lovituri și nasul spart.

O fetiță de 13 ani a fost bătută în parcul IOR

Fetița ar fi fost ademenită de către o prietenă care o chemasă la o plimbare prin parc. Ajunsă în Parcul Alexandru Ioan Cuza din Sectorul 3, aceasta a fost înconjurată de un grup de adolescente care au agresat-o, a transmis ȘtirileProTv.ro.

Copila și-a sunat mama, care este asistentă la Ambulanța din București, pentru a-i spune că a fost bătută. Chiar femeia a intervenit la acest caz și după intervenție, coplețită de emoții, a avut și ea nevoie de îngrijiri medicale. Iată ce a spus aceasta:

Cum am putut… I-am toaletat plăgile, am pansat-o și am adus-o într-o cameră de gardă de spital de urgență. Nu știu ce ceartă au avut, nu am investigat, nu am avut timp, au scos-o din casă ca să o prindă în parc. Erau cel puțin 20 de copii, băieții făcuseră cerc în jurul lor și fetele o băteau. Au pus-o în genunchi, să o umilească și să le pupe mâinile, un copil de 13 ani, cu ce traumă poate rămâne?

Adolescenta a fost internată de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală având mai multe răni pe corp și fractură nazală.

Aceasta a fost bătută, umilită și filmată pe o bancă situată pe o alee principală din parc, în jurul orei 15:00.

Chiar dacă incidentul a avut loc în mijlocul zilei pe o alee circulată din parc, echipajele de poliție, care patrulează constant pe aceste alei, nu au observat ce s-a întâmplat.

În cele din urmă, polițiștii Secției 12 au deschis un dosar penal pentru loviri și violențe. De asemenea, au fost identificate tinerele care au participat la bătaie.

Imaginile cu incidentul au fost distribuite în mediul online de adolescente. Acestea au continuat să le amenințe pe copilă și pe mama ei în cazul în care îndrăznesc să facă plângere la poliție.

Declarația mamei:

Au târât-o pe jos, în genunchi, i-au dat apă să bea, că leșina copilul pe stradă, i-au pus gheață, starea psihică a copilului meu este la pământ, nu mai vrea să stea singură în casă, eu am primit telefoane de amenințare că vor veni și ne vor tăia.

Părinții fetelor care au agresat-o pe adolescenta de 13 ani au fost chemați la secție. Cele trei fete au fost audiate. Pentru că sunt minore, o anchetă socială va fi deschisă de DGASPC.

Fenomenul de bullying este în creștere de la an la an

Conform organizatiei „Salvați Copiii”, fenomenul violenței în rândul adolescenților este în creștere. Un elev din doi se confruntă cu fenomenul de bullying.

În anul 2016, procentul copiilor agresați era de 29%. În 2022, cazurile s-au înmulțit cu 20 de procente.

Totodată, 27% dintre elevi au recunoscut faptul că au agresat alți copii.

Procentul elevilor care spun că au fost victime ale bullyingului: 29% în 2016, 49% în 2022.

81% dintre elevi spun că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala.

27% dintre elevi afirmă că s-au aflat în poziția de autor al actelor de bullying.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies