ARHIVA B365

UPDATE Bărbatul care şi-a urcat copiii pe bloc şi a ameninţat că se sinucide, REŢINUT de poliţişti

Miercuri seară, un bărbat s-a urcat pe acoperişul unui bloc, alături de cei doi copii ai lui, şi a ameninţat că el şi ceilalţi membri ai familiei vor sări, dacă soția sa nu se întoarce din Germania, unde se află la muncă.

La faţa locului, pe strada George Enescu, s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Poliţiei Capitalei, care au asigurat zona, informează antena3.ro.

Potrivit România Tv, bărbatul era în stare de ebrietate când s-a urcat împreună cu copiii săi pe acoperişul blocului.

După trei ore, bărbatul a coborât şi a fost dus la Secţia 1 de Poliţie.

Bărbatul se afla la al doilea gest de acest fel, la care a recurs sperând să o convingă astfel pe soţie să se împace cu el, potrivit martorilor la incident.

După aproximativ trei ore, negociatorii Poliţiei Capitalei l-au convins să renunţe la această formă de protest.

UPDATE Comunicatul Poliţiei în legătură cu acest incident

În seara de 07 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, prin sistem 112 a fost sesizat faptul că pe terasa unui imobil situat pe Calea Victoriei se află un bărbat însoţit de doi minori, bărbat care ameninţa cu acte suicidale, pe fondul unui conflict intrafamilial.

La faţa locului s-au prezentat mai multe autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi forţe din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, care conform competenţei au procedat la marcarea şi izolarea zonei, precum şi la devierea traficului rutier.

Bărbatul şi cei doi minori au fost identificaţi, în zonă fiind depistaţi alţi trei copii, precum şi concubina celui în cauză.

Din primele investigaţii a rezultat că bărbatul de 41 de ani a pătruns în imobil prin forţarea şi spargerea uşilor de acces de la intrare şi ulterior a celei de acces pe terasa blocului.

În urma intervenţiei forţelor competente a acţiona în asemenea situaţii, precum şi a discuţiilor pe care poliţişti specializaţi în tehnici de negociere le-au purtat cu acest bărbat, cel în cauză a fost determinat în primă fază să-i elibereze pe cei doi minori care îl însoţeau, iar ulterior, în jurul orei 23.00, să coboare de pe terasa blocului.

Bărbatul a fost audiat de către poliţiştii Secţiei 1, în prezent fiind cercetat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, rele tratamente aplicate minorului, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.
Minorii au fost preluaţi de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi internaţi într-un centru de primire minori.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button