O familie din București a lasat agitația orașului în urmă și s-a mutat într-un sat din Apuseni

26 iul. 2021
934 Afișari
O familie din București a lasat agitația orașului în urmă și s-a mutat într-un sat din Apuseni
O familie din București a lasat agitația orașului în urmă și s-a mutat într-un sat din Apuseni. Sursă foto: Captură/ Realitatea pe Net

O familie din București a lăsat agitația orașului în urmă și a decis să se mute într-un sat izolat din Apuseni. În prezent locuiesc într-o casă tradițională, veche de 200 de ani, fără electricitate. Până și alimentele le aduc din oraș, cu ajutorul cailor.

O familie din București a lasat agitația orașului în urmă și s-a mutat într-un sat din Apuseni.

Gabriel, împreună cu soția sa și cei doi copii, au decis să dea Bucureștiul pe Apuseni în urmă cu 10 ani. Din momentul în care a ajuns pentru prima dată în Cheia, Gabriel a simțit că acesta este locul în care familia lui să înceapă un nou capitol, departe de agitația orașului.

Tânărul din Capitală recunoaște că a fost o legătură pe care nu o poate explica, între el și peisajul locului. A campat cu cortul, fără să aibă idee că acela va fi terenul pe care îl va cumpăra.

„La vremea respectivă, era un sat cu doar doi locuitori, doi bătrâni în acest sat și am avut șansa să putem să cumpărăm o bucată de teren, unde am renăscut”, a declarat Gabriel, potrivit realitatea.net.

Camera în care a locuit familia din Capitală, înainte ca cei mici să înceapă școala, este mult mai mică decât baia apartamentului pe care îl aveau în București. Însă, Gabriel spune că nu regretă absolut deloc decizia pe care a luat-o.

O familie din București a lasat agitația orașului în urmă și s-a mutat într-un sat din Apuseni

Tânărul spune că înainte să se mute în satul izolat din Apuseni, atât el, cât și soția sa, aveau job-uri full time: el – job pe editare video, iar ea – psihoterapeut. Iar timpul petrecut cu cei mici nu mai era suficient.

Primii pași pe care i-a făcut Gabriel în momentul în care au decis să se mute în Apuseni, au fost să-și cumpere uneltele necesare pentru a procura lemnele pentru iarnă și să învețe să călărească pentru a-și aduce proviziile din oraș.

Copiii sunt singurii care se duc periodic în agitația orașului. Și asta pentru că se duc la școală în timpul săptămânii, iar în vacanța de vară, fiica celor doi îi ghidează pe turiști pe traseele montane.

Gabriel recunoaște că fiecare zi este diferită. În momentul în care locuiești în munți ai tot timpul ceva de făcut. Este vizitat periodic de animale sălbatice, iar ușa grajdului a capitonat-o cu cuie, pentru a preveni pericolul.

Cookies