O familie cu patru copii din Ucraina sunt primii refugiați cazați în București, într-o locuință socială. Cei șase ucraineni își continuă drumul spre SUA

26 feb. 2022
28536 Afișari
O familie cu patru copii din Ucraina sunt primii refugiați cazați în București, într-o locuință socială. Cei șase ucraineni își continuă drumul spre SUA

O familie cu patru copii cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani a ajuns azi-noapte la București, cu trenul, fără să aibă asigurată cazarea, anunță primarul Capitalei Nicușor Dan, care adaugă că Primăria Municipiului București a cazat această primă familie în unul dintre centrele DGASMB.

Cu sprijinul ASSMB, PMB a asigurat la spitalul Victor Babeș testarea PCR pentru toți membrii familiei, procedură obligatorie pentru a se putea îmbarca mâine în avion spre Statele Unite, acolo unde și-au stabilit destinația finală.

„Am fost foarte impresionat de drama acestei familii, care din cauza războiului a fost nevoită să-și părăsească țara și să o ia de la capăt departe de casă, tocmai în SUA.

Am vrut să mă asigur personal că în timpul șederii lor la București, aceștia primesc toată asistența de care au nevoie și le-am transmis faptul că, în cazul în care mențin legătura cu alte rude din Ucraina, aflate în aceeași situație, la București primesc tot ajutorul de care au nevoie. Sprijinim din toată inima și cu tot ce putem familiile ucrainene aflate într-o mare încercare.”, a scris Nicușor Dan.

În Gara de Nord a fost deschis nonstop un punct de informare și coordonare pentru toți ucrainenii refugiați care ajung la București.

Te-ar putea interesa și:

Clădirea Art Nouveau din Kiev unde președintele Zelenski a anunțat LIVE că Kievul nu depune armele în fața Rusiei 

Capitala ucraineană Kiev luptă: Bulevardul Victoria a fost atacat de ruși, lupte grele în marginea orașului | Zelenski: ”Nu putem pierde capitala”

Cookies