O experiență urbană la Combinatul Fondului Plastic din București: începe DIPLOMA Show 2023. Ce să faci la festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români

15 sept. 2023
436 afișări
O experiență urbană la Combinatul Fondului Plastic din București: începe DIPLOMA Show 2023. Ce să faci la festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români
O experiență urbană la Combinatul Fondului Plastic din București: începe DIPLOMA Show 2023. Ce să faci la festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români. Sursa foto: DIPLOMA Show

Anul acesta, DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, a pregătit o ediție aniversară, cea cu numărul 10. Între 7 și 15 octombrie, Combinatul Fondului Plastic este din nou locul în care se vor întâlni comunitatea creativă locală, publicul larg, specialiști cunoscuți și toți cei care caută un mediu relaxat de petrecere a timpului liber.

Aflat la cea de-a zecea ediție, festivalul propune o expoziție centrală cu 130 de lucrări de diplomă din 16 domenii creative, o retrospectivă aniversară a alumnilor DIPLOMA Show în 10 spații-cheie din București, evenimente de networking creativ, petreceri, workshop-uri, focus-grupuri și alte activități în curtea Combinatului Fondului Plastic.

Iată cele mai importante highlight-uri din festival.

O expoziție aniversară cu 130 de artiști din noua generație, de văzut la COMBINAT

Anul acesta, toate cele 10 spații expoziționale din cadrul Combinatului Fondului Plastic (București, str. Băiculești, 29) vor găzdui cele mai bune 130 de lucrări de diplomă ale absolvenților facultăților cu profil vocațional-creativ din țară, selectate de către un board creativ format din 70 de experți. Astfel, publicul va avea acces la proiecte din domeniile: arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism, artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design de produs, design grafic, fashion, foto-video, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură.

Retrospectiva alumnilor DIPLOMA Show, într-un traseu cu 10 locuri-cheie neconvenționale din București

La cea de-a 10-a ediție, organizatorii au gândit și un traseu cu 10 locuri-cheie din București unde te poți opri să descoperi 10 lucrări expuse la DIPLOMA Show de-a lungul timpului. În toate edițiile de până acum, DIPLOMA Show a expus peste 1.300 de proiecte și a contribuit la promovarea a peste 1.400 de creatori din noua generație, devenind un reper prin care cu toții luăm pulsul noii generații de artiști, arhitecți și designeri locali.

Cele 10 spații gazdă sunt destinații neconvenționale cunoscute bucureștenilor, de la spații de socializare până la librării și zone de tranzit. Publicul larg va găsi lucrări reprezentative din anii trecuți ai DIPLOMA Show la: Cărturești Carusel – Denisa Andreea Grosu, Cărturești Verona – Mihail Botnari, clădirea Globalworth Tower – Livia Greaca, Beans & Dots (Palatul Universul) – Irina Motroc, Aparterre – Heidi Ștefania Tradnik, Sneaker Industry – Gabriel Petre Arhire, Kraft Market – Radu Tudor Panait, Ototo Amzei – Miruna Gheordunescu, ALTRNTV – Ioana Preda, Mugshot – Christian Tudose.

Sursa foto: DIPLOMA Show
Sursa foto: DIPLOMA Show

DIPLOMA Show #10 – petreceri, masterclass-uri, focus-grupuri și o expoziție invitată

De asemenea, festivalul pregătește și alte evenimente și inițiative, cum ar fi petreceri tematice, masterclass-uri, workshopuri, dezbateri sau focus-grupuri, oferind atât o experiență urbană completă și un punct de întâlnire și socializare pentru noile talente și publicul larg, cât și pentru profesioniști din lumea artistică. DIPLOMA Show 2023 va fi și gazdă pentru o expoziție-invitată: „20 FAI”, dezvoltată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), cu ocazia celebrării a 20 de ani de Design de Produs și Arhitectură de Interior din cadrul universității.

Sursa foto: DIPLOMA Show
Sursa foto: DIPLOMA Show

***
DIPLOMA Show este festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank la Combinatul Fondului Plastic între 7 și 15 octombrie și reunește anul acesta 130 de lucrări din 16 domenii creative, alese dintr-un număr record de înscrieri. B365.ro se află printre partenerii media DIPLOMA Show 2023.

Mai multe detalii despre festival și programul acestuia vor fi anunțate pe pagina de Facebook a comunității DIPLOMA, aici. Informații despre festival vor fi disponibile, de asemenea, pe pagina de Instagram și website.

Cookies