“O enigmă plină de mistere”, gigantică și dubioasă creație urbanistică pe Chiristigiilor, lângă Parcul Obor. Plus pavele care fac clanca-clanca sub roți

08 mai 2024
7980 afișări
“O enigmă plină de mistere”, gigantică și dubioasă creație urbanistică pe Chiristigiilor, lângă Parcul Obor. Plus pavele care fac clanca-clanca sub roți
“O enigmă plină de mistere”, gigantică și dubioasă creație urbanistică pe Chiristigiilor, lângă Parcul Obor. Plus pavele care fac clanca-clanca sub roți | Sursa foto: Ești din Sectorul 2/Facebook

Această „enigmă plină de mistere” de pe Chiristigiilor a apărut în procesul de transformare din Parcul Obor, o lucrare urbană complexă la capătul căruia Primăria S2 promite că bucureștenii vor avea în fața ochilor o spectaculoasă și irezistibilă. De fapt, PS2 zice că va fi mai mult decât atât, zice că va deveni un nou obiectiv turistic din București.

„Mistere” de beton care șerpuiesc în Parcul Obor

Om vedea cum o fi, deocamdată în zonă au apărut astfel de alcătuiri stranii, pe care o bucureșteancă din comunitatea „Ești din Sectorul 2” le descrie cu foarte îndreptățită mirare:

O enigmă plină de mistere😊, aceste construcții bizare apărute pe Chiristigiilor, lângă Parcul Obor și Primăria Sectorului 2. Nu chiar peste noapte, sunt luni de zile de când stradela asta e jupuită, săpată, căptușită cu pavele care fac clanca-clanca sub roțile mașinilor (dar și ale bicicletei), în locul asfaltului care, chiar prost, nu făcea clanca-clanca. Singurul lucru pe care-l intuiesc din treaba asta e ca “aici sunt banii dumneavoastră”, vorba stiti voi cui. Dacă cineva cunoaște utilitatea acestor enigmatice construcții, să-mi zică și mie, să nu mor proastă.

“O enigmă plină de mistere”, gigantică și dubioasă creație urbanistică pe Chiristigiilor, lângă Parcul Obor. Plus pavele care fac clanca-clanca sub roți
Sursa foto: Ești din Sectorul 2/Facebook

O altă bucureșteancă i-a întrebat pe muncitorii de pe șantierul de la noul Parc Obor la ce muncesc de zor și ce este cu această alcătuire și a primit răspuns rapid:

«Jardiniere sunt, doamna!» Așa mi-au răspuns muncitorii de acolo.. «Jardiniere pentru flori și iarbă, doamnă»

Ce e cu „enigma plină de mistere” de la Obor

Strada Chiristigiilor și Aleea cu Ceas sunt, spune Primăria Sectorului 2, zonele centrale al noului Parc Obor, pe care plănuiește să-l transforme într-un fel de nemaivăzută promenadă urbană, una ca-n frumoasa străinătate, după cum spunea primarul Radu Mihaiu când au început lucrările:

Așa cum la Lisabona, la Amsterdam sau la Barcelona ne place să vizităm piața locală, să mâncam sau doar să simțim spiritul locului, așa și la Obor. Vrem să cream un spațiu care să devină un reper pentru București și unde turiștii, ca și bucureștenii, să petreacă timp de calitate. 

Ca să atingă acest țelul estetico-util urbanistic, Primăria Sectorului 2 s-a apucat amenajeze trotuare, din pavaj, la nivelul carosabilului (probabil cele care fac deja „clanca-clancaPar”, plus promise bănci, piste de biciclete și spații de relaxare. Promenada cea nouă e între magazinul Bucur Obor și parcul din curtea Primăriei Sectorului 2 .Dispare un sens de circulație (mașinile vor putea să circule doar dinspre Colentina spre Șoseaua Mihai Bravu), și mai dispar și 100 de locuri de parcare.

Primarul Mihaiu spunea, când oamenii au ridicat problema, să în zonă sunt locuri de parcare berechet, în Pasajul Obor.

Cookies