O directoare din Primăria Capitalei, pe lista beneficiarilor de locuinţe sociale

de:
18 nov. 2010
2 Afișari
O directoare din Primăria Capitalei, pe lista beneficiarilor de locuinţe sociale

O directoare din cadrul Primăriei generale a fost inclusă pe lista beneficiarilor de locuinţe sociale  oferite de municipalitate. Comisia numită de primarul general, Sorin Oprescu, pentru alegerea beneficiarilor de locuinţe sociale a considerat că Ileana Anghel-Person, director executiv în cadrul Direcţiei de Management Proiecte şi Finanţări Externe are o situaţie deosebită şi merită o locuinţă socială. Asta în condiţiile. în care, conform declaraţiei de avere din 3 noiembrie 2010, angajata primăriei are un teren şi o casă în construcţie în Ialomiţa, bijuterii de 25.000 de euro şi un salariu lunar de aproape 5.000 de lei. Mai mult, soţul său, care este angajat la Direcţia juridică a RADET, are şi el un venit lunar de 4.000 de lei.

„Doamna Anghel-Person are o situaţie deosebită. Dumneaei are teren şi casă în construcţie în Ialomiţa, dar în Bucureşti stă în chirie, se descurcă greu cu copilul. Comisia a considerat că are o situaţie deosebită şi poate beneficia pe perioadă determinată de o locuinţă socială”, a declarat pentru B365.ro Cosmina Simiean, şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Situaţia deosebită a directoarei Anghel-Person nu i-a impresionat însă pe consilierii generali. În şedinţa CGMB de miercuri, consilierii PSD au refuzat să aprobe lista beneficiarilor reclamând că nu au primit lista propriu-zisă la timp.

„De unde să ştiu că pe listă nu se află vreun angajat sau director din primărie?”, a spus consilierul PSD Victor Stan.

După şedinţă obişnuită, consilierii s-au reunit într-o şedinţă de îndată pentru a analiza din nou proiectul privind acordarea de locuinţe sociale. La această şedinţă, tot consilierul PSD a descoperit-o pe listă pe directoarea Ileana Anghel-Person şi a cerut scoaterea ei dintre beneficiari. Solicitarea a fost aprobată de consilieri.

De asemenea, pe lista beneficiarilor se mai regăsesc şi alţi patru angajaţi ai Primăriei, respectiv Elena Boghină, Ana Gentimir, Gabriela Ghiţă şi Mariana Perşunaru. Aceasta din urmă este Șef Serviciu la Direcţia de Asistenţă Tehnică şi Juridică şi are un venit lunar de 3.180 lei.  Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială spun însă că nu există nicio imcompatibilitate între statutul de angajat al primăriei şi cea de beneficiar de locuinţe sociale din partea aceleiaşi instituţii.

„Și poliţiştii primesc locuinţe  de serviciu şi nu e nicio problemă”, a spus Cosmina Simiean.

Din cei 48 de beneficiari rămaşi pe listă doar 35 vor primi imediat locuinţe sociale. Ceilalţi vor primi odată ce Primăria va pune la dispoziţie noi locuinţe.


Cookies