O delegație a OMS vine în România. Vrea să afle de ce rata de vaccinare este atât de redusă

18 oct. 2021
195 Afișari
O delegație a OMS vine în România. Vrea să afle de ce rata de vaccinare este atât de redusă
O delegație a OMS vine în România. Vrea să afle de ce rata de vaccinare este atât de redusă

Organiza Mondială a Sănătății trimite o delegație în România ca să afle de ce rata de vaccinare este atât de redusă, în condițiile în care țara noastră are acces la toate vaccinurile, spune Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

O delegație a OMS vine în România. Vrea să afle de ce rata de vaccinare este atât de redusă. Anunțul a fost făcut duminică de Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

O delegație a OMS vine în România

Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în țara noastră pentru a afla „ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”, spune Daniel Coriu, într-o declarație pentru digi24.ro.

Situația României este dramatică în ceea ce privește nevaccinarea oamenilor. OMS vrea să înțeleagă ce se întâmplă, de fapt.

România a ajuns să fie exemplu negativ la nivel internațional. Consecința directă a ratei de vaccinare atât de scăzută o vedem în spitale: nu mai sunt locuri în spitale, medicii nu mai pot face față cazurilor noi, iar numărul deceselor este foarte mare.

„Avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară.”, a declarat Președintele Colegiului Medicilor.

Daniel Coriu mai spune că autoritățile din țara noastră trebuie să recunoască și să-și asume că resursele sunt limitate.

OMS vrea să afle de ce rata de vaccinare este atât de redusă

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a confirmat pentru G4Media informația potrivit căreia OMS se implică în criza sanitară din țara noastră, dar și în impulsionarea campaniei de vaccinare. Luni, 18 octombrie 2021, reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății, vor avea o teleconferință cu conducerea Institutului Național de Sănătate Publică – INSP.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, Institutul Național de Sănătate Publică propunea ca Bucureștiul și județul Ilfov să intre în carantină, dar propunerea a fost respinsă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU, iar anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat.

Recomandăm și: Bucureștiul și județul Ilfov nu intră în carantină. CNSU respinge propunerea INSP, anunță Arafat

Cookies