O delegație a Congresului SUA vine la București | UPDATE Vizită a președintelui Poloniei, Andrzej Duda, anunțată în urmă cu puțin timp

21 mart. 2022
25840 Afișari
O delegație a Congresului SUA vine la București | UPDATE Vizită a președintelui Poloniei, Andrzej Duda, anunțată în urmă cu puțin timp
Sursa FOTO: Facebook Nicolae Ciucă

Premierul Ciucă discută luni la București cu o delegație a Congresului SUA. Întâlnirea are loc la Palatul Victoria de la ora 18.30, potrivit unui anunț al executivului.

UPDATE, ora 11.30 Administrația prezidențială a anunțat vizita președintelui Poloniei, Andrzej Duda, în România. Oficialul are întâlnire marți cu șeful statului Klaus Iohannis, de la ora 16.00, la Palatul Cotroceni.

Vizita congresmanilor americani vine pe fondul războiului din Ucraina, declanșat de invazia rusă.

România a cerut suplimentarea trupelor americane și NATO pentru a crește securitatea pe teritoriul său.

Președintele Joe Biden merge vineri în Polonia, după întâlnirea NATO de la Bruxelles

Preşedintele american Joseph Biden va călători vineri în Polonia pentru a discuta despre răspunsul internaţional la invazia Rusiei în Ucraina care a declanşat o „criză umanitară şi a drepturilor omului”, a anunţat duminică seara purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, informează Reuters, citată de Agerpres.

Biden va călători la Varşovia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda, a spus Casa Albă.

Vizita în Polonia va avea loc la o zi după ce preşedintele american se va întâlni la Bruxelles cu aliaţii NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de sprijinire a Ucrainei după invazia Rusiei.

Joi, preşedintele SUA va participa la un summit de urgenţă al NATO privind Ucraina, precum şi la o reuniune a G7. Joe Biden se va participa, de asemenea, la un summit al Consiliului European pentru a discuta despre Ucraina,”inclusiv despre eforturile transatlantice de a impune costuri economice Rusiei, de a oferi sprijin umanitar celor afectaţi de violenţă şi de a aborda alte provocări legate de conflict”, potrivit Casei Albe.

Casa Albă a mai informat că Joe Biden va găzdui un apel luni, la 15:00 GMT, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz al Germaniei, prim-ministrul italian Mario Draghi şi premierul britanic Boris Johnson în care va fi discutată coordonarea răspunsurilor la invadarea Ucrainei.

Cookies