O dată cu primăvara, sosește și o nouă tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech în România. Bucureștiul primește peste 60.000 de doze

01 mart. 2021
76 Afișari
O dată cu primăvara, sosește și o nouă tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech în România. Bucureștiul primește peste 60.000 de doze

Astăzi, 1 martie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 214.110 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

O dată cu primăvara, sosește și o nouă tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech în România

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Național de Stocare București: 60.840 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Brașov: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanța: 24.570 doze;
Distribuția dozelor de vaccin Pfizer/BioNTech primite pe 1 martie
Distribuția dozelor de vaccin Pfizer/BioNTech primite pe 1 martie. Sursă foto: CNCAV

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București, potrivit comunicatului transmis de CNCAV.

Programarea la vaccinare

Reamintim că începând cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Următoarea tranșă de vaccin

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 08 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

Cookies